WEC komt bij BMC op 0-1 via Gijs van de Bogaart

4I: Keldonk stuurt Orange Army VOW met staart tussen de benen terug over 't Knaal

Voetbal 114 keer gelezen

UDEN/VEGHEL| De VOW-fans, door zichzelf ook wel de Orange Army genoemd, deden zich in aanloop naar het duel tegen Keldonk behoorlijk gelden. Uiteindelijk werkte dat als doping voor de spelers van Keldonk die zich messcherp toonden en VOW met 2-0 terug naar huis stuurden. WEC behaalde een schitterende 0-1 zege bij koploper BMC.

Keldonk-trainer Peter van den Heuvel keek zondagochtend op zijn telefoon en zag dat hij 28 oproepen had gemist. "Ik nam ook een keer op en toen werd ik door VOW-fans van alles toegewenst. Ik wilde die andere 28 vandaag nog terugbellen maar ze hadden allemaal gebeld met een anoniem nummer, dat was wel jammer. Ik denk dat we vandaag wel hebben laten dat er maar één echt oranje in deze omgeving is en dat is Keldonk natuurlijk...haha." VOW begon overigens in Keldonk wat beter dan de gastheren maar nadat keeper Leon van de Acker een keer handelend had opgetreden nam de thuisploeg het commando over. Er kwamen ook wat kansen maar pas na de pauze werd er gescoord. Eerst was het Joost Antonides die doel trof op aangeven van Rene van Lankveld: 1-0. Voor de pauze had Antonides ook al kunnen scoren maar toen ging hij op de bal staan. Daarna was het de beurt aan Jan van de Acker die een prima actie zelf afrondde: 2-0. In de slotfase kreeg VOW nog een strafschop na een lichte handsbal. Bart van den Oever stuitte echter op keeper Leon van de Acker. Aan de andere kant leek invaller Tom van de Broek op weg naar een fraaie 3-0 maar via de onderkant van de lat stuitte de bal weer in het veld. Van den Heuvel: "Dit was een zege die we nodig hadden maar het was dik verdiend." Zijn collega Jordy van Boxtel wilde er weinig meer over kwijt dan: "Een hele matige wedstrijd van beide kanten."

BMC - WEC 0-1

WEC verraste door bij koploper BMC een fraaie 0-1 zege weg te halen. Het was Gijs van de Bogaart die een vrije trap al voor de pauze in het doel verlengde. Trainer Bas van de Veerdonk: "We werkten keihard en hadden het geluk te scoren. Notabene door de kleinste man van ons. BMC drong na de pauze wel aan maar kon niet echt gevaarlijk worden. We verdedigden goed." Nu is het echter zaak om ook van de wat mindere tegenstanders te winnen. Van de Veerdonk: "Dat klopt maar we genieten wel van vandaag. Een mooie zege."

Maliskamp - WHV 4-2

De gasten uit Loosbroek kwamen in Rosmalen al snel op voorsprong. Het was Harold Lunenburg die op de rand van de zestien in stelling werd gebracht door Yorick van de Rakt en prima afdrukte: 0-1. Meteen daarna maakten de gastheren echter weer gelijk en ook de 2-1 viel redelijk snel. WHV moest dus weer overnieuw beginnen. Na de pauze golfde het spel op en neer totdat de rechtsback van Maliskamp opstoomde en een voorzet gaf die bij de tweede paal werd afgewerkt: 3-1. Hierop ging WHV va-banque spelen. De beloning kwam toen Roel Lunenburg scoorde op aangeven van Martijn Driessen: 3-2. Daarna bleven de gasten drukken maar Maliskamp capituleerde niet. In de blessuretijd volgde de definitieve beslissing: 4-2.

Vorstenbossche Boys - Mariahout 1-1

Voor de pauze was Mariahout de betere ploeg maar de gastheren haalden toch met 0-0 de rust. Trainer Ruud Fleskens: "Eigenlijk hadden we in de eerste helft weinig te vertellen." Meteen na de hervatting scoorden de bezoekers alsnog: 0-1. Vorstenbossche Boys bleef echter toch geloof houden in een resultaat. In de 73e minuut kreeg dat geloof een directe vorm toen de kleinste man van het veld, John van Cleef, uit een corner de 1-1 binnenkopte. Fleskens: "Wij halen de gekste dingen uit haha." Toen hadden de gastheren ook nog kunnen winnen maar dat zou misschien teveel zijn geweest. Jasper van Duijnhoven kreeg nog zijn tweede gele kaart terwijl ook iemand van Mariahout nog om die reden eerder naar de kant moest. Fleskens: "Ik ben tevreden met een puntje maar het voetbal kan nog beter. Daar werken we aan."

Boxtel - Avesteyn 1-1

Volgens trainer Luciën Roeffen speelde zijn Avesteyn voor de pauze fantastisch. Roeffen: "Ja, dat was echt de beste helft die ik heb gezien als coach hier. We speelden echt fantastisch, het was puur genieten." In een hoog tempo werd Boxtel afgejaagd en er kwamen veel kansen. Na een half uur was het raak toen A-junior Teun van de Boom prima scoorde op geweldig aangeven van Rens van Vugt: 0-1. Vlak voor rust maakte Boxtel uit het niets echter ineens gelijk. Na een vrije trap werd de bal weggekopt en weer ingekopt.....en toen lag de 1-1 er ineens in. Na de pauze een andere wedstrijd. Beide teams hanteerden veel de lange bal, de magie van de eerste helft was weg bij de gasten. Overigens maakte Luciën Roeffen deze week bekend niet nog een jaar te blijven in Dinther. "Dat heeft met vooral de afstand te maken. Ik woon in Cuijk en werk in Eindhoven. Vaak ga ik rechtstreeks na het werk naar de training. Dan sta ik om kwart voor zes op de parkeerplaats in Dinther en doe nog even de ogen dicht. Mijn vrouw en kinderen kunnen ook niet vaak meer komen kijken. Ik wilde in een vroeg stadium duidelijkheid geven. Dat verdient deze mooie club en prima spelersgroep ook."