Johan Vullings, trainer van Hapse Boys. (Foto: Peter Kuijpers)

4H: Hapse Boys doet goede zaken door overwinning

Voetbal 578 keer gelezen

Herpinia is na de winst bij Cito de verrassende koploper in de vierde klasse H. Maar wat gebeurde er vandaag verder?

Hapse Boys klopt SDDL
Hapse Boys volgt Herpinia en Cito op de voet. De mannen van trainer Johan Vullings maakten zondagmiddag geen fout tegen SDDL. Volgens Vullings werd al in de eerste helft meteen een duidelijk veld en speloverwicht gecreëerd. "Dit resulteerde in meer dan een handvol kansen. Deze lieten we echter onbenut. En uit een van de counters had ook SDDL op voorsprong kunnen komen, maar toen redde Dirk Thijssen. Uiteindelijk zette Emiel Jans met een schot in de kruising vanaf het rand van het strafschopgebied de dikverdiende 1-0 op het scorebord." Al snel in de tweede helft maakte Jordy de Looijer de gelijkmaker.  Na 57 minuten was het Tom Meijer die met links vanaf 20 meter in de verre kruising doel trof: 2-1. Na 67 minuten was Meijer op weg naar de 3-1, maar hij werd neergehaald door Tom van den Heuvel. Rood en een penalty was het resultaat. Luuk Crommentuijn schoot de bal feilloos binnen vanaf 11 meter. Na een communicatiefout achterin werd er een overtreding gegaan en kreeg ook SDDL in de 80ste minuut een strafschop. Ties Klievink maakte geen fout: 3-2. Vullings "Na enige minuten van billenknijpen, was het wederom Tom Meijer die met een lobje over de keeper de zege veiligstelde. Een verdiende overwinning na een rommelige tweede helft."

SIOL verslaat Constantia
Constantia was de gehele wedstrijd voetballend de betere ploeg, maar het was SIOL dat drie punten pakte. Na tien minuten bediende Willem de Haan met een steekbal Dani van Dreumel en die rondde af. SIOL-trainer Peter ten Haaf. "Constantia was beter, maar werd niet echt gevaarlijk. Wij misten in de tweede helft drie aardige kansen. Toch krijgen we met drie punten een beetje teveel vandaag. Het collectief heeft ons de drie punten bezorgd."

Festilent wint ruim in Mill
Juliana Mill heeft het goede spel van de wedstrijd tegen Cito geen vervolg kunnen geven. In de thuiswedstrijd tegen Festilent ging het weer helemaal mis. Juliana Mill begon goed aan de wedstrijd, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Na twintig minuten nam Festilent echter de controle weer over en kreeg de ploeg van trainer Maikel van Orsouw een penalty. Doelman Sven Jacobs keerde echter de inzet. Festilent was de betere ploeg en kwam in de 37ste minuut op voorsprong. Na de aftrap van de tweede helft zocht Juliana direct de aanval, zonder echte kansen te creëren. Pas in de zestigste minuut kreeg Juliana Mill haar eerste kansje, maar Camiel van Geenen miste. Enkele minuten later was het wel raak aan de andere kant. In een alles of niets poging werd Juliana Mill-verdediger Tom Gerrits gewisseld voor good old pinchhitter Jamel el Boazzatti. Hierdoor ontstond echter ook ruimte in de Juliana defensie, waar Festilent uitstekend van wist te profiteren. In de 78ste minuut werd het 0-3 en vlak voor tijd was ook de vierde treffer een feit. Jasper van den Berg scoorde drie keer bij de Zeelanders, Yassir Akim één keer.

HBV wint in Langenboom
SES is de aansluiting met de bovenste plaatsen verloren. Tegen HBV verloor de ploeg uit Langenboom met 0-2. Jimmy van der Elzen en Jeroen Dirks zorgden voor de doelpunten.

Toxandria klopt Achilles Reek
Toxandria won verdiend met 3-1 van Achilles Reek. Twan Dekkers, Rens de Wit (penalty) en Maurice Cornelissen tekenden voor treffers van de thuisformatie. Rik van Sonsbeek scoorde de eretreffer. Achilles Reek-trainer Marco Benneheij was niet tevreden over zijn ploeg. "We hadden teveel afwezigen en spelers met een te slappe instelling. Ook hadden we pech bij de penalty, want de eerste overtreding was van de aanvaller."

Cito - Herpinia 1-2 (kijk voor verslag op deze site)