Volop aandacht voor woningbouw in Mill. (foto: Kees de Bruijn)
Volop aandacht voor woningbouw in Mill. (foto: Kees de Bruijn)

Woningbouw krijgt volle aandacht in Mill en Sint Hubert

Wonen 318 keer gelezen

MILL | De behandeling van de gemeentebegroting 2017 had in Mill niet veel om het lijf. In twee uurtjes, inclusief de tijd voor de beschouwingen en de afhandeling van twee moties, was de kogel door de kerk: ruim baan voor de voorgestelde begroting. Eén onderwerp bracht wat rimpeling in het vlakke vijveroppervlak. Dat was de gezamenlijk voorbereide bijeenkomst op donderdag 24 november voor alle woningzoekenden in gemeente Mill en Sint Hubert.

Door Kees de Bruijn

De door CDA Mill georganiseerde woningbouw-informatieavond van 5 november jl. werd met gemengde gevoelens ontvangen. "Het is niet netjes dat één politieke partij een slaatje wil slaan uit dit onderwerp", was één gehoorde opmerking. En: "We hebben de informatieavond gezamenlijk voorbereid en nu haalt het CDA de krenten uit de pap door snel een eigen informatieavond over hetzelfde onderwerp te organiseren."

Samenloop
Volgens het CDA is het een samenloop van omstandigheden. Edwin van Schipstal: "Het idee van het CDA om het thema Wonen op te pakken speelt al enkele maanden. Onze informatiebijeenkomst was een mooie opmaat voor het woondebat voor jongeren, wat de gemeente op 24 november organiseert. Beide zaken kunnen elkaar prima versterken en we hopen dan ook dat we mensen hebben geïnspireerd om de 24ste ook aanwezig te zijn. Het idee is juist dat zaken in beweging komen en dan zijn alle initiatieven welkom. Het zou mooi zijn wanneer er ook een vervolg komt voor andere doelgroepen."

'Belangrijk'
Wethouder Jos van den Boogaart (AB'90) hield zich buiten de discussie maar gaf aan de informatiebijeenkomst over woningbouw op donderdag 24 november belangrijk te vinden. In een door de gemeente uitgegeven bericht worden jongeren en hun ouders opgeroepen om op 24 november naar Myllesweerd in Mill te komen om in gesprek te gaan met de woningcorporatie, bank, notaris, makelaar, projectontwikkelaar en gemeente. Als de bijeenkomst slaagt, komt er een vervolg voor andere woningzoekenden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant