Michiel van Veen: vijftigste en laatste column.
Michiel van Veen: vijftigste en laatste column.

Vijftigste en laatste column Michiel van Veen

Column 486 keer gelezen

Mijn vijftigste en laatste column voor De Maas Driehoek. Het leek mij in 2012 bij mijn afscheid als wethouder in Cuijk mooi om de mensen op de hoogte te houden van alle belevenissen in het Haagse. Gelukkig was Martijn Schwillens, hoofdredacteur van De Maas Driehoek, direct enthousiast. Zolang de inhoud van de columns maar niet te politiek zou zijn!

Ik geloof dat ik daar wel in geslaagd ben. 'De VVD' werd in de tekst vervangen door 'mijn partij' en ik heb bijna nooit geschreven over standpunten van andere partijen. En dat past eigenlijk wel bij mij. Ik respecteer de standpunten en meningen van een ander. Ook van politici en partijen die in constante staat van oorlog zijn met de VVD en Mark Rutte.

Dat is ook het mooie van Cuijk. In vier jaar tijd ben ik bijna nooit onvriendelijk aangesproken op landelijke thema's of besluiten van dit kabinet. Wanneer ik door het dorp liep werden mij altijd een paar vragen gesteld: "Hoe gaat het met je?", "Ben je al een beetje gewend?" en "Hoe vinden Caroline en de kinderen het?".

Op de kaart zetten
Op die manier heb ik denk ik ook echt kunnen helpen om Cuijk op de kaart te zetten. Want bij een gesprek dat ontstond was er altijd wel een mogelijkheid om mensen te verbinden aan het grote netwerk dat je als volksvertegenwoordiger opbouwt.

Wat mij ook is opgevallen is dat Cuijk vaak in het landelijke nieuws is gekomen. Positief en negatief. Grote branden met verschrikkelijke afloop, ongelukken, files, moord en doodslag, maar ook het onverwachte bezoek van onze koning en de wandeltocht van Helma met haar hond Banios en het fantastische resultaat dat ze behaalde. Daarover ben ik vaak aangesproken door mijn collega's in de Kamer. Ik heb hen altijd verzekerd dat het goed wonen en leven is in de gemeente Cuijk, in het oosten van Brabant, aan de Maas.

Aanstaande woensdag mag ik op audiëntie bij de minister van Binnenlandse Zaken. Minister Plasterk zal daar normaal gesproken mijn voordracht als burgemeester van Gemert-Bakel omzetten in een benoeming, die vervolgens via de ministerraad naar de koning gaat.

Dan komt aan veel dingen een eind, waaronder deze column. Binnenkort krijgt u de groeten uit Gemert-Bakel!

Michiel van Veen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant