Onderzoek naar herinrichting Burg. Thijssenstraat in Beers.
Onderzoek naar herinrichting Burg. Thijssenstraat in Beers.

Onderzoek naar herinrichting Burgemeester Thijssenstraat in Beers

Verkeer en vervoer 409 keer gelezen

CUIJK/BEERS | De gemeente Cuijk gaat onderzoek doen naar een herinrichting van de Burgemeester Thijssenstraat in Beers. Een raadsmeerderheid is voorstander van herinrichting volgens het 'shared space'-principe.

Volgens de vier partijen is herinrichting noodzakelijk om de veiligheid van de weg te verbeteren. Aanleiding vormen de hoge verkeersintensiteit, die door de komst van Dommelsvoort in de toekomst verder zal toenemen en de hoge snelheid op de weg waar 30 kilometer per uur is toegestaan. "Ook het 'shared space'-principe kan hierbij betrokken worden, want een inrichting op die basis leidt in veel gevallen tot verbetering van de verkeersveiligheid, voorzichtiger rijgedrag, rustiger straatbeeld en besparing van het milieu", luidt de toelichting van de initiatiefnemers CDA, Lijst van Heeswijk en D66, die bijval kregen van Algemeen Belang Cuijk .

Irritante drempels
Die partij kwam zelf met een (aangenomen) motie om voor 2017 een plan van aanpak te ontwikkelen 'om irritante drempels te verwijderen'. Het gaat onder meer om drempels en wegversmallingen op de Beerseweg, Sint Annastraat, Hagelkruis, Heggerank, Stationsplein en Steegstraat in Cuijk en de Kerkstraat en Oostermeerweg in Linden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant