Bierproeverij Pruuve in Oploo.
Bierproeverij Pruuve in Oploo.

Derde editie bierproeverij 'Pruuve' bij Oploose watermolen

Kunst en cultuur 84 keer gelezen

OPLOO | Op zaterdag 19 november vindt tussen 15.00 en 23.00 uur de derde editie van bierproeverij Pruuve plaats in de watermolen in Oploo. Sinds 2014 wordt het evenement georganiseerd door het Sint Matthiasgilde.

Destijds was de bierproeverij een uniek evenement in de regio Land van Cuijk, en sindsdien worden er meer bierproeverijen georganiseerd in de regio Land van Cuijk.
'Pruuve' draait ten eerste vooral om het proeven van en kennismaken met nieuwe bieren. We spreken dan vooral over speciaal bieren of 'craft beer', een term die de laatste jaren steeds meer in zwang is geraakt. Op 'Pruuve' zijn dit jaar 37 verschillende (inter)nationale bieren te proeven. Veel bieren die geschonken worden zijn in Nederland niet of moeilijk verkrijgbaar. Naast kwaliteit wordt daar ook specifiek op geselecteerd.
De bieren worden geschonken in proefglazen van 15 cl. voor een prijs van slechts 1,60 euro. Ook is de entree geheel gratis! Daarnaast is er de Facebook pagina 'Bierproeverij Pruuve'. De Ierse folkband 'The Freelancers' zorgt vanaf 18.00 uur voor de muzikale omlijsting. De bierlijst en meer informatie zijn te vinden op www.matthiasgilde.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant