Fabian Krebbers presteert uitstekend met Vitesse'08. (foto: Ingrid Driessen)
Fabian Krebbers presteert uitstekend met Vitesse'08. (foto: Ingrid Driessen)

'Vitesse'08 moet minimaal voor periodetitel gaan'

Voetbal 792 keer gelezen

GENNEP | Fabian Krebbers is een tevreden man. De oefenmeester uit Nijmegen heeft Vitesse'08 omgeturnd tot een ploeg waar tegenstanders rekening mee houden. "Het gaat gewoon ontzettend lekker", vertelt hij. "We moeten durven uitspreken dat we minimaal voor een periodetitel gaan."

Door Martijn Schwillens

Voorafgaand aan het seizoen, zo erkent Krebbers, wist de trainer nog niet wat hij moest verwachten. "Ik zag weliswaar dat er een boel voetbal in deze groep zat, maar je weet nooit hoe je spelers zich gaan meten met andere clubs uit deze klasse", legt Krebbers uit. "We hebben een boel jonge jongens, waarvan de jongste spelers nog een kleine achterstand hadden op andere spelers. Inmiddels hebben zij die achterstand goedgemaakt of zelfs al ingehaald. Ik heb een spelersgroep van 22 à 23 jongens die we uiteindelijk allemaal nodig hebben. Maar op dit moment is eigenlijk iedereen fit, waardoor ik keuzes kan maken."

Plezier en beleving
De Nijmegenaar vervolgt: "Vijf spelers doen wekelijks met het tweede elftal mee, maar ik probeer altijd te onderbouwen als ik besluit om iemand te passeren en te vervangen door een ander. Dat werkt goed. Een trainer staat ook in dienst van de spelers, niet andersom. Ik praat veel met mijn spelers. Het plezier en de beleving zijn goed, met twintig jongens op elke training."
Hij vult aan: "En met het oog op de toekomst is het alleen maar goed voor de club dat de jonge spelers hun kans hebben gegrepen."

'Heel terecht'
Dat Vitesse'08 na tien speelronden een derde plek inneemt in de derde klasse D (Oost) noemt Krebbers 'heel terecht'. "De eerste wedstrijden wisten tegenstanders wellicht nog niet wat ze van ons konden verwachten, maar trainers bellen natuurlijk onderling en ze komen een keertje kijken. In die zin verrassen we niemand meer, maar ik merk wel dat ploegen serieus rekening houden met ons. Wij moeten het van het voetballen hebben. Dat is voor deze ploeg ook de beste manier om zich te wapenen tegen de stadsploegen die vaak verbaal wat sterker zijn. We doen echter voor helemaal niemand onder."

Gevaarlijke uitspraak
Krebbers, die met de club in gesprek is over contractverlenging ('de intentie is er'), verwacht dat de titelstrijd tussen SML Arnhem en Union gaat. "Beide clubs hebben ook jeugd die op landelijk niveau spelen. Daardoor hebben zij altijd wat achter de hand. Onze kwaliteit is de grootte van de groep. Dat maakt normaliter het verschil. We hebben nu bijna iedere tegenstander gehad en afgaande op de wedstrijden die we hebben gespeeld, durf ik wel uit te spreken dat we minimaal voor een periodetitel gaan. Dat is wellicht een gevaarlijke uitspraak, maar wel eentje die ik goed kan onderbouwen. We zijn bovendien thuis nog ongeslagen. Je moet als trainer en als speler altijd het hoogst mogelijke nastreven."
Vitesse'08 speelt zondag 27 november de derby uit tegen Milsbeek. Daarna volgen Blauw Wit en Union. "Een speciale pot voor mij", lacht Krebbers, die zijn werkzaamheden in Gennep combineert met de jeugd van Union in Malden. "En de derby tegen Milsbeek is voor onze aanhang natuurlijk een mooi affiche."

Stand derde klasse D (Oost):
1. SML *        10-27
2. Union        10-25
3. Vitesse'08        9-17
4. Groesbeekse Boys 10-17
5. Vianen Vooruit 10-13
6. DIO'30        10-12
7. SC Millingen        10-12
8. Trekvogels        10-11
9. SCH         9-10
10. SCE         10-10
11. Blauw Wit        10-10
12. Milsbeek        10-10
13. Beuningse Boys 10-9
14. Hatert        10-6

Programma:
Milsbeek - Vitesse'08
DIO'30        - Vianen Vooruit
Groesbeekse Boys - Union
Hatert        - Beuningse Boys
Millingen - Blauw Wit
SCE        - Trekvogels
SCH        - SML        uitgesteld

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant