Het fietspad aan weerszijden van de Rijkevoortseweg en Hoogeindsestraat wordt opgeknapt.
Het fietspad aan weerszijden van de Rijkevoortseweg en Hoogeindsestraat wordt opgeknapt.

Fikse opknapbeurt fietspad Boxmeer-Rijkevoort

Verkeer en vervoer 334 keer gelezen

BOXMEER/RIJKEVOORT | De gemeenteraad van Boxmeer buigt zich komende maand over een voorstel van het college van B en W om nog eens 230.000 euro uit te trekken voor reconstructie van het fietspad tussen Boxmeer en Rijkevoort langs de Rijkevoortseweg en Hoogeindsestraat. Als de raad instemt, kan in 2017 een begin worden gemaakt met reconstructie.

Het fietspad krijgt twee nieuwe asfaltlagen en het straatwerk wordt opnieuw aangelegd om hoogteverschil op te vangen. Daarnaast worden de bermen opnieuw ingezaaid. Verder zullen 366 bomen aan de zuid- en westzijde van het fietspad worden gekapt. Er zullen slechts veertig worden terug geplant. Dit leidt, zo erkent het college, ertoe 'dat een minder fraai landschapsbeeld ontstaat'.
De volledige opknapbeurt moet 450.000 euro gaan kosten. In de begroting van 2016 was al ruim twee ton opgenomen voor reconstructie van het eerste deel van het fietspad. Het aanvullende krediet (230.000 euro) is noodzakelijk om zowel het tweede als laatste deel te ontdoen van hinderlijke wortels, die het wegdek op veel plaatsen 'hebben opgedrukt' en voor veel oneffenheden hebben gezorgd.
Het college dringt er bij de gemeenteraad op aan om de kapitaallasten van de investering van 2018 naar voren te halen. "Anders kunnen de werkzaamheden niet in één keer worden uitgevoerd, wat als consequentie heeft dat er een klein gedeelte blijft liggen. Hierdoor zal de aannemer extra kosten moeten maken om het laatste stuk uit te kunnen voeren."
De Dorpsraad Rijkevoort en omwonenden zijn geïnformeerd. Tegen de plannen die al ter inzage lagen, zijn geen bezwaren ingediend. Een reactie heeft wel geleid tot behoud van twee bomen op particulier terrein.
De reconstructie van het fietspad moet in 2017 van start gaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant