Het damesteam van Cougars doet het goed in de competitie. (foto: Jos Gröniger)
Het damesteam van Cougars doet het goed in de competitie. (foto: Jos Gröniger)

Voorzitter Richard Teunesen 'wil het beste' voor Gennep Cougars

Sport 514 keer gelezen

GENNEP | 'Zomaar' een zondag in de Gennepse sporthal Pica Mare. Teams van basketbalvereniging Gennep Cougars hebben er intrek genomen en spelen de wekelijkse wedstrijden. Aan de zijlijn kijkt voorzitter Richard Teunesen betrokken toe. "Het gaat goed, we zijn een nog altijd groeiende vereniging", zegt de 31-jarige Gennepenaar.

Door Jos Gröniger

Teunesen werd zes jaar geleden voorzitter van het nieuwe verenigingsbestuur. Samen met drie andere bestuursleden en twee toegevoegde leden trekt hij sindsdien de kar bij de in 1974 opgerichte club. "Ik werd op mijn twaalfde lid en maakte later een kort uitstapje naar het voetbal. Op mijn zeventiende besloot ik weer bij Cougars te gaan basketballen."

Manusje van alles
Naast spelend lid is de preses op diverse vlakken actief binnen de club die hem na aan het hard ligt. "Ik ben hier veel in de hal te vinden. Behalve bestuurlijke verricht ik ook een aantal andere praktische zaken zoals het oppompen van de ballen. Ik ben het manusje van alles. Het gaat me erom het beste uit deze club te halen. Je kunt wel zeggen dat ik met Cougars opsta en ermee naar bed ga."
Basketbalvereniging Gennep Cougars telt momenteel 135 leden. "Dat zijn jeugd-, senioren- en kaderleden", zegt Richard Teunesen, "We hebben acht teams waarvan er zeven in competitieverband actief zijn."
De voorzitter geeft aan dat het ledenbestand regelmatig stijgt en daalt. "We hadden het eerste herenteam afgelopen seizoen goed op de rails maar in de zomer stapten spelers over naar een club op een hoger niveau. Dat is begrijpelijk maar wel jammer voor onze vereniging. Dit seizoen loopt het dus wat minder in de tweede klasse. Bij de dames gaat het momenteel goed. Door het opheffen van het damesteam bij BC Jink in Cuijk hebben we nu een volwaardig team. De spelers komen uit een grote omtrek. Uit Uden, Overloon en zelfs uit Duitsland."

Technisch beleid
Bij het Gennepse Cougars wordt voortdurend naar de toekomst gekeken. "Ik ben persoonlijk een voorstander het uitbouwen van de organisatie. We hebben er de laatste jaren aan gewerkt om in iedere leeftijdscategorie een team te hebben. Dat is gelukt, en we hebben nu een lijn van jeugd naar senioren. Een volgend doel is om in elke categorie twee teams te hebben. Daardoor kunnen we de vereniging in stand houden en de jeugdteams prestatief en recreatief laten spelen. We werven tegenwoordig leden op de basisscholen. We introduceren de sport ook daar. Ook is er een technische commissie aangesteld die de rode lijn voor de vereniging uitstippelt. Samen met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) wordt gewerkt aan een technisch beleidsplan", zegt de voorzitter.
Ook kent Cougars enkele knelpunten. "Ja, helaas hebben wij die ook. Het blijkt moeilijk ook vrijwilligers te strikken binnen de club. We werken er hard aan om dat probleem het hoofd te kunnen bieden." Daarnaast is de trainingscapaciteit een probleem. "We blijven zoeken naar beschikbare trainingsaccommodaties om onze teams wekelijks te laten trainen. In Gennep liggen die helaas niet voor het oprapen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant