Ouders en leraren gaan op de Lindekring in gesprek over 'zeven essenties'. (foto: Diana Derks)
Ouders en leraren gaan op de Lindekring in gesprek over 'zeven essenties'. (foto: Diana Derks)

Nieuw schoolrapport bij de Lindekring: meer dan cijfers alleen

Onderwijs 411 keer gelezen

SINT AGATHA | In november hebben de kinderen van Jenaplanschool Lindekring in Sint Agatha hun eerste rapport in een nieuwe stijl ontvangen. Dit rapport is gebaseerd op zeven essenties.

De essenties - ondernemen (levenslust), plannen (doelgericht), samenwerken (communiceren), creëren (scheppen), presenteren (je laten zien), reflecteren (stilstaan) en verantwoorden (duurzaam) - zijn vaardigheden 'die wij als jenaplanschool belangrijk vinden voor uw kind om sterk in de wereld van nu en morgen te staan'. "In een gesprek van 15 minuten zijn de leerkrachten met de ouders in gesprek gegaan over deze essenties. Voor de rest van het schooljaar worden bij het tweede en derde rapport naast de gebruikelijke toetsgegevens, ook interpretaties en beoordelingen meegenomen", laat de Lindekring weten.

Inspirerende leeromgeving
"Passend bij het nieuwe onderwijs hebben wij een manier gevonden om de daad bij het woord te voegen. Door verder te kijken dan alleen naar cijfers, maar uw kind echt centraal te stellen", vervolgt de Lindekring. "Wij bieden kinderen een veilige inspirerende leeromgeving waarin het kind wordt uitgedaagd om hun eigen mogelijkheden en grenzen te ontdekken en hun talenten te ontplooien met het oog op maximale startkwaliteiten in een passend vervolgonderwijs."

Nieuwsgierig geworden?
Bezoek de nieuwe website www.lindekring.nl of neem contact op met Jenaplanschool Lindekring te Sint Agatha om een afspraak te maken via tel. (0485) 31 16 11.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant