Johan en Emilie Raateland zijn de experts op gebied van kaas. (tekst en foto: Jos Gröniger)
Johan en Emilie Raateland zijn de experts op gebied van kaas. (tekst en foto: Jos Gröniger)

Het Kaashuis Gennep is begrip in regio: 'Kaas blijft op menu'

Zakelijk 1.018 keer gelezen

GENNEP | Niet alleen in de Niersstad zelf, maar ook in de verre omtrek geldt Het Kaashuis Gennep als dé expert op het gebied van kaas. Eigenaren Johan en Emilie Raateland bogen samen op meer dan een halve eeuw ervaring en delen die sinds 1994 met kaasliefhebbers uit Gennep en omgeving.

In hun gezellige winkel aan de Zandstraat staan Johan en Emilie vijf dagen per week klaar voor de fijnproevers. Tientallen soorten kaas uit binnen- en buitenland pronken in de schappen. Het zijn stuk voor stuk ambachtelijk bereide producten.
De Gennepenaar met uitgebreide vakkennis vertelt dat kaas altijd op het menu blijft staan. "Er komt steeds meer kaas op tafel. Als aperitief, dessert maar ook voor over ovenschotels."
Johan Raateland toont de specialiteiten zoals de Comté Arnaud. "Het is de kaas van de maand november. Deze buitenlandse lekkernij hebben we ingekocht als kazen van 45 kilogram per stuk. In december hebben we de Abondance Fermier A.O.C."
Ook levert Het Kaashuis producten met een vleug Gennep. Voorbeelden zijn het Genneps Gemekker, een geitenkaas met Gennepse melk, en de Genneps Oude. Trots is het kaasechtpaar op de statige Blue Stilton met port. "Dit is een blauwader kaas die geleidelijk aan volloopt met port. De Blue Stilton is met naalden geperforeerd en de kanaaltjes raken gevuld met port uit de fles die ondersteboven op de kaas staat."
Voor pakjesavond heeft Het Kaashuis de traditionele kaasletter. "En we kunnen ook mooie cadeauverpakkingen samenstellen met kaas, noten en wijn", besluit Emilie Raateland.
Info: Het Kaashuis Gennep, Zandstraat 87, Gennep, tel. (0485) 518 932. Facebook.com/Het KaashuisGennep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant