Het BHIC is nog een dikke maand gevestigd in Grave. (foto: Erick van Egeraat)
Het BHIC is nog een dikke maand gevestigd in Grave. (foto: Erick van Egeraat)

Locatie BHIC Grave sluit deuren per 1 januari 2017

Kunst en cultuur 244 keer gelezen

GRAVE | De locatie Grave van het Brabants Historische Informatie Centrum (BHIC) sluit per 1 januari 2017 definitief haar deuren. Door bezuinigingen is het BHIC genoodzaakt de archieven van het Land van Cuijk die in Grave geraadpleegd kunnen worden te verhuizen naar de centrale vestiging in 's-Hertogenbosch.

Donderdag 29 december is de laatste dag dat de studiezaal in Grave open is. Alle archieven die nu in Grave staan, verhuizen naar onze locatie in 's-Hertogenbosch. Bezoekers kunnen deze stukken weer vanaf 7 februari 2017 opvragen en raadplegen in 's-Hertogenbosch. Het overgrote gedeelte van de boeken uit de locatie Grave gaat naar de Bibliotheek Grave.

Archiefstukken
De afgelopen maanden is er samen met betrokkenen intensief gekeken naar manieren om gebruik te kunnen blijven maken van de archiefstukken die in Grave liggen. Zo zal het meest geraadpleegde materiaal gedigitaliseerd worden waardoor het in de toekomst via onze website geraadpleegd kan worden. Benieuwd welke archieven naar Den Bosch verhuizen? Kijk op www.bhic.nl/sluiting-grave.

Filmcafé Grave
Het BHIC sluit, terwijl het Filmcafé Grave nog steeds op zoek is naar een locatie waar ze haar activiteiten voort kan zetten. Dat duurt om allerlei redenen langer dan verwacht. Daarom heeft het bestuur van het Filmcafé Grave besloten de nog in omloop zijnde filmbonnen te laten vervallen. Degenen die nog filmbonnen hebben, kunnen natuurlijk hun geld terugkrijgen. Stuur de in bezit zijnde bonnen op naar Filmcafé Grave, Postbus 83, 5360 AB Grave. Stop er een briefje bij of zet op de bon duidelijk naam en adres en waar de bonnen zijn gekocht. Vergeet het IBAN-nummer niet waar het tegoedbedrag op gestort kan worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant