Heropening van het Doehuis in Cuijk. (foto: SK-Media)
Heropening van het Doehuis in Cuijk. (foto: SK-Media)

Heropening van opgeknapte Het Doehuis in Cuijk

Algemeen 341 keer gelezen

CUIJK | Afgelopen vrijdag werd Het Doehuis in Cuijk feestelijk heropend. De accommodatie is na de renovatie weer voor minimaal tien tot 15 jaar geschikt gemaakt voor wijkactiviteiten. De renovatie kostte ruim 350.000 euro. Drie ton daarvan werd gedragen door de gemeente Cuijk. 

Het resultaat van de renovatie toont vakmanschap en samenwerking. Aan de renovatie hebben dan ook veel vrijwilligers en andere wijkbewoners actief bijgedragen. Zo'n twee jaar gelden leek ten dode opgeschreven. Het toenmalige bestuur van de beheerstichting van Het Doehuis (in de personen van Ab en Ria Pijl) had besloten om na 25 jaar het beheer van deze wijkaccommodatie te beëindigen. Op 9 december 2014 vond een overleg plaats tussen de Wijkraad Padbroek en de gemeente Cuijk. De gezamenlijke doelstelling was al snel helder: renovatie van het Doehuis en een sterk bestuur van de beheerstichting van deze accommodatie (voor beheer en exploitatie).
Vanuit de wijkraad werd Shirley van Hoof kartrekker. Zij vormde een team van vrijwilligers vanuit de wijk. Er is door hen (en anderen) enorm hard gewerkt: soms wel 60 tot 70 uur per week, tot laat in de nacht.

Financiering
Maar naast inzet was ook financiering nodig. De ambities van de werkgroep reikten verder dan het beschikbare budget. De gemeente Cuijk heeft uiteindelijk zo'n 300.000 euro bijgedragen. Daarnaast heeft de werkgroep (samen met een extern bureau) zo'n 50.000 euro subsidie binnengehaald (onder andere via het VSB Fonds, het Oranjefonds en Jantje Beton).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant