Wim Daniëls.
Wim Daniëls.

Grote namen bij eerste editie 'Wim Daniëls Boekt'

Kunst en cultuur 107 keer gelezen

BOXMEER | Boekenliefhebbers opgelet! Op zondag 27 november is de allereerste editie van 'Wim Daniëls Boekt' in De Weijer. De bekende Brabantse schrijver en columnist verzorgt vier literaire boekentalkshows -elk kwartaal één- in het Boxmeerse theater.

Het idee is afgekeken van het maandelijkse Boekienight in Eindhoven, steevast uitverkocht. Biblioplus, Boekwinkel van Dinter en De Weijer zijn dan ook reuzetrots op dit soortgelijke initiatief in Boxmeer. Dit seizoen wordt er gestart met vier edities. 27 november is de primeur.
Wim Daniëls spreekt met drie schrijvers die vers in de verkoop zijn met hun nieuwste literaire werk en dat doet hij met kennis van zaken, humor en flair. Deze editie starten we met niemand minder dan dichter, podiumdier en schrijver Bart Chabot. Hij gaat het hebben over zijn gloednieuwe boek: Easy Street. Easy Street is speels, oergeestig en een duistere pageturner van jewelste. Bij hem schuift aan schrijver en singer-songwriter Karin Giphart over haar nieuwe roman De Gijzelaar. 'Een mooi verhaal over de dood, de liefde en andere essentiële zaken.' (aldus AD)
Ten slotte zal Jente Posthuma vertellen over haar Mensen zonder Uitstraling. Dat boek kon op vier sterren en het commentaar 'Een argeloos leven, fraai geformuleerd in de debuutroman van Jente Posthuma' rekenen in de Volksrant.

Wil je niet missen!
Kortom: houd je van boeken? Dan wil je dit niet missen. De middag wordt omlijst met muziek van de band The Allyway ((Janneke Willems, Geurt Franzen, Jos Strik en Niek Swart). 'Wim Daniëls Boekt' is zondag 27 november om 15.00 uur. De entree is 8.50 euro. Info en tickets via tel. (0485) 57 49 19 of www.deweijer.nl.

Lees de speciale column van Wim Daniëls in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 22 november.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant