Syb van der Ploeg en Gé Reinders te zien met 'De Noord Zuidlijn' in de Schouwburg Cuijk. (foto: Bob Bronshoff)
Syb van der Ploeg en Gé Reinders te zien met 'De Noord Zuidlijn' in de Schouwburg Cuijk. (foto: Bob Bronshoff)

Friesland en Limburg ontmoeten elkaar in Cuijkse Schouwburg

Kunst en cultuur 164 keer gelezen

CUIJK | Syb van der Ploeg, de Friese voorman van De Kast, en Gé Reinders van de Limburgse fanfarehit 'Blaosmuziek' gaan dit seizoen weer op tournee. Twee jaar geleden speelden ze voor het eerst samen. Dat beviel zo goed dat ze nu in een nieuw programma getiteld 'De Noord Zuidlijn' weer optreden met sterpianist Wiebe Kaspers. Hun optreden is donderdag 1 december in de Cuijkse Schouwburg.

"Ik heb erg genoten van onze eerste tour, twee jaar geleden", vertelt Syb. "De koek is nog lang niet op. We hebben samen nog heel veel ideeën voor liedjes. Deze tour hebben we de verbinding tussen het Noorden en het Zuiden verder uit gediept. We hoeven maar te gaan zitten en dan komen de nieuwe nummers bijna vanzelf. We hebben samen zó veel ideeën."
Gé vult aan: "Onze stemmen passen goed bij elkaar. Het is bovendien opvallend hoe fijn we samen liedjes kunnen schrijven. Dat zijn heerlijke middagen. Ook omdat Wiebe heeft de gave om mooie arrangementen te maken. Er zijn meerdere thema's. Ik denk dat Syb, Wiebe en ik ons sterk maken voor onze eigen taal."
Syb: "Ja, we zoeken het poëtische daarin. Daarnaast heb ik deze tour ook het gevoel dat we samen sterker zijn geworden. Die twee regio's versterken elkaar."

Hoe hebben jullie elkaar gevonden?
"Via Sjoerd Meier (directeur Schouwburg Cuijk, red)", vertelt Gé. "Hij vroeg of ik een speciale avond wilde organiseren omdat ze gingen sluiten voor de verbouwing. Dat was de eerste stop op de Noord Zuidlijn: Friesland en Limburg ontmoetten elkaar toen in Brabant." Of beter gezegd, Cuijk. En dat gebeurt donderdag 1 december om 20.15 uur opnieuw, in de Schouwburg. Tickets kosten 22,50 euro. Info: www.schouwburgcuijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant