Rode Kruis zoekt vrijwillige hulpverleners Bevolkingszorg.
Rode Kruis zoekt vrijwillige hulpverleners Bevolkingszorg.

Rode Kruis zoekt vrijwillige hulpverleners Bevolkingszorg

Algemeen 605 keer gelezen

CUIJK/UDEN/VEGHEL | Bij een ramp, incident of in een crisissituatie staat het team Bevolkingszorg van het Rode Kruis klaar om hulp te bieden aan getroffenen. Zo helpen vrijwilligers bijvoorbeeld na een brand of overstroming met de evacuatie en opvang van bewoners. Denk aan de brand in een seniorencomplex, een kettingbotsing op of de uitval van nutsvoorzieningen. Ook tijdens de vluchtelingencrisis werden door het hele land bevolkingszorgteams ingezet.

Het Rode Kruis zoekt vrijwillige hulpverleners in Veghel, Uden tot aan Cuijk en omgeving, die klaar staan om mensen op te vangen in noodsituaties. Het team Bevolkingszorg van District Brabant Noord ondersteunt gemeenten en de veiligheidsregio die in deze situaties als eerste verantwoordelijk zijn voor het welzijn van hun inwoners.

Taken vrijwilligers
De vrijwillige hulpverlener werkt – na opgeleid te zijn – in teamverband en onder leiding van een teamleider. Namens het Rode Kruis staat hij of zij klaar voor kwetsbare mensen in een noodsituatie en begeleid hen naar of in een opvanglocatie. Een hulpverlener van Bevolkingszorg is daarmee vaak het eerste aanspreekpunt voor het slachtoffer en biedt vervolgens praktische (geen medische) hulp én een luisterend oor.
De hulpverleners van het Rode Kruis zijn breed en flexibel inzetbaar op verschillende locaties en voor meerdere taken. Hierdoor is het voor de gemeenten en Veiligheidsregio's mogelijk het Rode Kruis vaker in te zetten, bij kleine incidenten tot grote rampen. Interesse om vrijwilliger Bevolkingszorg te worden? Dan kunt u contact opnemen voor meer informatie of zich aanmelden bij Kees Rooseman via KRooseman@redcross.nl of 06–22512647.

Aangewezen partner
Dankzij onze uitgebreide nationale (en internationale) ervaring met de evacuatie, opvang en registratie van slachtoffers, is het Rode Kruis dé aangewezen partner van veel gemeentes en veiligheidsregio's in tijden van nood. Onze vrijwilligers en medewerkers staan dag en nacht klaar voor de opvang en evacuatie van getroffenen.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant