Processie door Grave in vroegere tijden. (foto: BHIC)
Processie door Grave in vroegere tijden. (foto: BHIC)

Van nostalgie naar nu… historische avond BHIC in Grave

Historie 295 keer gelezen

GRAVE | Houd je van mooie verhalen, wil je even terug in de tijd en herinneringen ophalen over hoe het vroeger was in Grave? Het Brabant Historisch Informatie Centrum (BHIC) strijkt donderdagavond 1 december neer in Grave. In Catharinahof organiseert de KBO Grave samen met het BHIC de historisch getinte avond 'Het geheugen van Grave'.

Het gaat om verhalen. Verhalen over bijvoorbeeld de belangstelling van geneesheer Johannes Wier uit Grave voor heksen en door hekserij getroffen mensen; over Adrianus Mosman uit Velp en zijn rol in de vrijheid van meningsuiting eind 18de eeuw; over de trieste afloop van het huisje van Drieka van den Elzen uit Escharen; over Adrianus Johannes Poos en wat hij betekende voor Gassel; over een unieke twaalfde eeuwse watermolen in Escharen, waarvan de resten gevonden werden in een aan te leggen visvijver en nog veel meer.
De inleiding wordt verzorgd door René Bastiaanse, die ook een quiz houdt. Marilou Nillesen, historicus en blogger van het BHIC, neemt bezoekers op een vermakelijke manier mee terug naar de jaren '50, '60, '70 en '80. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 1 december van 20.00 tot 22.30 uur in Catharinahof, Koninginnedijk 252 in Grave (zaal open 19.30 uur). Info: www.bhic.nl/grave.



René Bastiaanse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant