Flynth Flamingo's Activia verloor in Sneek.

Flynth Flamingo's Activia strijdend ten onder in Sneek

Sport 106 keer gelezen

SNEEK | Puntloos en toch met voldoening van het veld stappen? De speelsters van Flynth Flamingo's Activia hebben woensdagavond laten zien dat het mogelijk is. De Roze Vogols leden op bezoek bij landskampioen VC Sneek een 3-1 nederlaag maar lieten weer een vleugje van de vorm zien, waarmee zij de sterke seizoenstart maakten.

Het vertoonde spel gaf de burger weer wat zelfvertrouwen, en dat is wat het samenwerkingsteam van het Gennepse Flamingo's en Activia uit Sint Anthonis de laatste wedstrijden miste.  Toch was de start in de Sneker Sporthal weinig hoopgevend. De Sneekse aanval vond voortdurend gaten in het veld van Flynth Flamingo's Activia, dat passend en blokkerend teleurstelde. Sneek liep uit naar een 10-4 en 19-13 voorsprong. De dames van trainer Ziemba dichtten de kloven maar steeds kon Sneek weer uitlopen. De 25-19 bood vooralsnog weinig perspectief.

Gelijkopgaand
In de tweede set behielden de Gennepsen een vroeg genomen voorsprong. Sneek kwam nog terug maar met 23-25 was de set voor de Roze Vogols, die de stand gelijk trokken: 1-1. In de derde set ging het lang gelijk op. De Flynth Flamingo's Activia hield de Friezinnen lang bij, maar bij 18-18 brak het verzet. De landskampioen pakte de set eenvoudig met 25-19.
Met een 12-5 en 16-11  was Sneek van plan de strijd in vier sets te beslissen. Flamingo's Activia knokte ondanks de door  trainer Jacek Ziemba en zijn speelsters  bestreden arbitrale beslissingen terug.  In een zinderend slot trok de Friese thuisploeg met 26-24 aan het langste eind.

'Punt was verdiend'
Door de 3-1 nederlaag zag Flynth Flamingo's Activia de kloof met nummer vier Eurosped TVT tot vier punten groeien. Het vertoonde spel gaf daarentegen hoop. "Het is jammer dat we het niet af konden maken in de vierde set. Ik vind dat we vanavond wel een punt verdiend hebben", aldus Ziemba.