Kunstgras voorlopig taboe in Bernheze (Foto: Peter Kuijpers)
Kunstgras voorlopig taboe in Bernheze (Foto: Peter Kuijpers)

2F: Veel uitval komend weekend, Prinses Irene rouwt om  Linda van Venrooy

Voetbal 314 keer gelezen

Geen voetbal bij Prinses Irene na de onverwachte en tragische dood van Linda van Venrooij (20), speelster van het eerste korfbalteam van de Omnivereniging uit Nistelrode. Hierdoor komt de derby Prinses Irene – EVVC te vervallen.  De club wacht bovendien samen met andere clubs uit Bernheze een onderzoek af of het voetballen op kunstgras kankerverwekkend is. Heeswijk, eveneens Bernheze, wil om die reden zondag ook niet spelen tegen Best Vooruit. Het aanbod wordt mager!

Door: Peter Kuijpers

Voetbalclub Heeswijk en Prinses Irene laten hun wedstrijden tegen respectievelijk EVVC en Best Vooruit varen. Beide met verschillende redenen. Het verhaal van Prinses Irene is bekend en intens triest, Heeswijk (Bernheze) gaat mee in het onderzoek dat een lokale radiozender zelf liet instellen na aanleiding van de Zembla uitzending. Om die reden is ook daar voetballen op kunstgras voorlopig taboe en gaat het duel met Best Vooruit zondag niet door. 'Paniekvoetbal' of een verstandig besluit? Het onderzoek van de KNVB, RIVM en GGD zal het uit moeten wijzen. De merendeel van de regio houdt zich aan het eerdere advies van deze instanties die groen licht gaven voor het spelen op kunstgras. De wedstrijden zijn ingepland voor het weekend van 18 december. 

Oirschot Vooruit – Schijndel
Twee wedstrijden achtereen won Schijndel de afgelopen weken. Winst in het competitieduel met Rhode en plaatsing voor de laatste zestien in het districtsbekertoernooi. Laatste kwam via een 0-2 zege bij het stugge Liessel. Zondag de loodzware uitreis naar Oirschot Vooruit dat indruk maakte door in de laatste competitiewedstrijd op Balledonk in Heeswijk met drie punten te vertrekken. Redelijkerwijze beschouwd zijn de mannen van trainer Pietje Drijvers in Oirschot torenhoog favoriet. Het is aan Schijndel deze logica te bestraffen. Trainer Hans Lathouwers van Schijndel blikt vooruit: "Twee overwinningen op rij geeft de groep weer wat meer zelfvertrouwen . We zijn een bepaalde weg ingeslagen en hopen dat ons dat wat meer punten op gaat leveren. We zijn ons ervan bewust dat iedere wedstrijd moeilijk is, maar door heel hard te werken en als een team te acteren kan je veel bereiken. Oirschot is een pittige tegenstander die het goed doet. Een compact team waar moeilijk doorheen te komen is en ieder foutje kan afstraffen. Een behoorlijke kluif dus. we zijn verder compleet dus gaan er volledig voor." Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Bierings voor het begin op Sportpark Moorland aan de Drieterskuil in Oirschot.



Trainer Theo van Lieshout van Rhode (Foto Peter Kuijpers)

Rhode – Erp
Zoals gezegd per 1 januari een Meierijstad onderonsje. Woensdag kozen de bewoners van deze drie gemeenten met hun kerkdorpen voor de invulling van de gemeenteraad. Of het voor de sport en dan in ons geval: voetbal, veel zal veranderen is moeilijk te zeggen. Feit is wel dat deze derby volgend jaar een andere invulling krijgt onder de noemer: stadsderby. Een moeilijk voorspelbare wedstrijd zonder echte favoriet. Wellicht Rhode omdat die het thuisvoordeel hebben. Trainer Theo van Lieshout zal zich willen revancheren voor het verlies in Schijndel twee weken geleden. Van Lieshout: "Natuurlijk willen we ons revancheren voor de onnodige verliespartij tegen Schijndel. Voor het eerst dit seizoen zakten we in die wedstrijd de tweede helft door de ondergrens heen. Nu zijn al onze blikken gericht op komende zondag om tegen Erp een goed resultaat neer te zetten. Om dit te realiseren zullen we dus anders voor de dag moeten komen dan twee weken geleden tegen Schijndel." Een mooie clash waar op het gras van de Neul om 14.30 uur wordt afgetrapt.

Programma tweede klasse F:
Prinses Irene-EVVC Afg.
WSC-Baardwijk
Emplina-BVV
Best Vooruit-Heeswijk Afg.
Oirschot V-Schijndel
Rhode-Erp
Helvoirt-Nieuw Woensel

Stand tweede klasse F:
1.Heeswijk 10-22
2.Helvoirt 10-20
3.Oirschot Vooruit 10-20
4.EVVC 10-17
5.BVV 9-15
6.Prinses Irene 10-15
7.Emplina-10-15
8.Best Vooruit 10-14
9.Rhode  10-13
10.Baardwijk 10-12
11.WSC 10-11
12.Erp 10-10
13.Schijndel 10-8
14.Nieuw Woensel 9-

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant