Evie Nielen uit Katwijk maakte onlangs haar schrijversdebuut.
Evie Nielen uit Katwijk maakte onlangs haar schrijversdebuut.

Evie Nielen (19) uit Cuijk maakt debuut met 'koninklijke' roman

Kunst en cultuur 1.020 keer gelezen

KATWIJK | De 19-jarige Evie Nielen uit Katwijk heeft onlangs haar schrijversdebuut gemaakt met haar roman 'Lorena van Blankensteijn - de vlucht uit het paleis'.

Evie schrijft al enige jaren en ook aan haar debuutroman heeft ze lang gewerkt. In haar dagelijkse leven volgt Evie de opleiding Technische Wiskunde in Eindhoven. Evie hoopt echter dat dit debuut het begin is van meer. Dat ligt ook helemaal in haar planning want dit eerste boek (voor young adults in categorie Fantasy) maakt onderdeel uit van een trilogie. Aan het tweede deel wordt al hard gewerkt. Het boek vertelt over Lorena van Blankenstijn die steeds verder verstrikt raakt in het koninklijke leven dat voor haar uitgestippeld is. Daar komt echter verandering in wanneer ze een brief ontvangt. Lorena is gedoemd te vluchten, waarna ze in een wereld terechtkomt met monsters, magie en armoede. Het boek is beeldend geschreven in een Harry Potter-achtige sfeer.

Boekpresentatie
Op vrijdag 9 december om 19.30 vindt de presentatie van het boek plaats in de bibliotheek Cuijk. Evie is dan aanwezig om het boek te signeren. Wie de presentatie wil bijwonen, kan dat door aan te melden via e-mail: evienielenboekpresentatie@gmail.com, via biblioplus.nl of de balie van de bieb. Het boek kost 18,95 euro en is onder meer verkrijgbaar bij de Readshop in Cuijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant