De discussie over de veiligheid van kunstgras houdt nog wel even aan.
De discussie over de veiligheid van kunstgras houdt nog wel even aan.

Opnieuw schriftelijke vragen SP Boxmeer over gebruik kunstgrasvelden

Politiek 188 keer gelezen

BOXMEER | De Socialistische Partij (SP) in Boxmeer heeft aanvullende schriftelijke vragen aan het college van B en W gesteld over de kunstgrasvelden in de gemeente en de kankerverwekkende stoffen in het gebruik granulaat.

In de gemeente Boxmeer beschikken de voetbalclubs RKVV Volharding (hoofdveld) in Vierlingsbeek en SSS'18 Overloon (bijveld) over een kunstgrasveld dat zij gewoon gebruiken. Afgelopen weekend presenteerde het RIVM de onderzoeksresultaten met betrekking tot het rubbergranulaat en daaruit bleek dat 98 op de 100 velden 'zeer ernstig zijn vervuild' met vier keer aan kankerverwekkende stoffen in het gebruikte granulaat dan wettelijk is toegestaan.
De SP wil nu weten welke kunstgrasvelden (met rubbergranulaat) er nog meer zijn in de gemeente Boxmeer en of het college van  B en W voornemens is om in de toekomst 'eisen vooraf' te stellen aan de ondergrond van kunstgrasvelden voordat het financieringsvoorstel in behandeling wordt genomen. Eerder liet de gemeente al weten dat verenigingen zelf verantwoordelijk zijn voor aanleg, onderhoud en gebruiksveiligheid van kunstgrasvelden.
In Gennep maakt Vitesse'08 tot nader order geen gebruik van het nieuw aangelegde kunstgrasveld. In het nabij gelegen Cuijk worden de kunstgrasvelden wel gewoon gebruikt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant