René en René met 'De Nazi en de Kapper' in De Weijer. (foto: Rogier Willems)
René en René met 'De Nazi en de Kapper' in De Weijer. (foto: Rogier Willems)

Twee grootse René's met 'De Nazi en de Kapper' in De Weijer

Kunst en cultuur 118 keer gelezen

BOXMEER | Vrijdag 9 december staan er twee ongelofelijk sterke toneelpersoonlijkheden in De Weijer: René van 't Hof en René Groothof. Zij spelen 'De Nazi en de Kapper'. En die voorstelling is jubelend ontvangen.

Gebaseerd op de roman van Edgar Hilsenrath uit 1977, vertelt 'De nazi en de Kapper' het levensverhaal van Max Schultz, een massamoordenaar uit de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog neemt Schultz een bizar besluit: onder de naam van zijn jeugdvriend vlucht hij naar Israël en begint daar een kapperszaak.
Bekroond met 4 sterren in NRCParool en Volkskrant quoten wij hier die laatste: "De twee acteurs zijn een genot om naar te kijken, zij maken scène voor scène dat je mee wilt gaan met dit wrede, van lijden doortrokken en af en toe groteske verhaal, waarin Hilsenrath geen duidelijke grens trekt tussen slachtoffer en dader."
De voorstelling is vrijdag 9 december om 20.15 uur in De Weijer te Boxmeer. Tickets kosten 18,50 euro, inclusief drankje. Online tickets en informatie via www.deweijer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant