Hoes van de CD 'Dör de jaore hin'.
Hoes van de CD 'Dör de jaore hin'.

Liedjes over Boxmeer op cd 'Dör de jaore hin'

Kunst en cultuur 702 keer gelezen

BOXMEER | 'Dör de jaore hin.' Dat is de titel van een cd die op zondag 18 december gepresenteerd wordt in hotel/restaurant 't Vertrek in Boxmeer. De prestatie begint om 14.00 uur en de toegang is gratis.

De cd van de zanggroep Die van Carel telt dertien luisterliedjes, die de afgelopen jaren te horen waren op de pronkzittingen van carnavalsvereniging De Geitenbok in Boxmeer. In de liedjes, op bekende melodieën, worden herinneringen opgehaald aan bekende Boxmeerse dorpsfiguren als Faas Haerkens met de gekkenkar, begrafenisondernemer Nölleke Schrijen, politieman Kuys, groenteman Jo Cox en kruidenier Nettenbreijer. Maar ook beroemde of beruchte hedendaagse figuren verschijnen ten tonele, zoals stadswacht Chrisje, de populaire Lange Thei en markt- en kermismeester Twan. Ook Boxmeerse zaken als het bijna verloren gegane wielerspektakel Daags na de Tour, de bronzen beelden van de traditionele Vaartprocessie en de trots van Boxmeer, de Metworstrennen, worden bezongen.
Bij de cd hoort een boekje met de teksten, geschreven door Carel Thijssen in onvervalst Boxmeers dialect.
Marita Broeren, Ria Verdellen, Jacqueline en Mai Rothof, Edwin Lichteveld en Gradje Vervoort vormen samen de zanggroep Die van Carel, die in 2017 precies elf jaar bestaat. 'Dör de jaore hin' is voor 7,50 euro te koop bij boekhandel Van Dinter in Boxmeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant