De 'Levende Kersttocht' is inmiddels een goede traditie in Gennep. (archieffoto: De Maas Driehoek)
De 'Levende Kersttocht' is inmiddels een goede traditie in Gennep. (archieffoto: De Maas Driehoek)

Levende Kersttocht door straten Gennep-Zuid

Kunst en cultuur 647 keer gelezen

GENNEP | De wijkraad Gennep-Zuid organiseert samen met vele vrijwilligers een kersttocht langs personages uit het Bijbelverhaal op vrijdag 16 december. De tocht is uitgezet in enkele straten rondom buurthuis VanOns in Gennep-Zuid. De tocht is voor iedereen geschikt, jong en oud, gelovig en ongelovig, met en zonder beperking, met en zonder rolstoel, met en zonder kinderwagen, alleen of samen.

Sinds 2014 worden toneelspelers uitgenodigd om een rol te vertolken in mooie nieuwe kostuums en op prachtig aangeklede locaties langs de route. Diverse muzikanten en koren dragen bij om de tocht van een kerstsfeer te voorzien. Aanwonenden dragen hun steentje bij door hun huis met verlichting te versieren of om een vuurkorf aan te steken. Onderweg wordt in een 'herberg' warme chocomel en glühwein uit gedeeld. Al deze vrijwilligers zijn ook dit jaar weer bereid om hun rol te spelen in het verhaal en u hiermee een onvergetelijk gezellige en magische avond te bezorgen.

Metamorfose
Ook het Norbertplein ondergaat een metamorfose. 4Events organiseert hier een sfeervolle kerstmarkt met allerlei lekkers en een warm vuurtje. De Kerstman ontbreekt uiteraard niet. In het buurthuis kunnen kinderen als vanouds een kerststukje maken en wilgentenen vlechten. Verder wordt in het buurthuis de gezellige hobbymarkt gehouden. De kerstmarkt en de kersttocht starten om 18.00 uur op het Norbertplein en gaan zeker door tot 21.00 uur. Om 20.45 uur vertrekken alle figuranten naar de kerk om het kindje Jezus te begroeten. De straten rondom het buurthuis worden uit veiligheid afgesloten voor verkeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant