Het Weijerkoor viert het 30-jarig bestaan met een concert met Cultura Domus in Mill.
Het Weijerkoor viert het 30-jarig bestaan met een concert met Cultura Domus in Mill.

Kerstconcert 'Messiah' met Cultura Domus en Weijerkoor

Kunst en cultuur 69 keer gelezen

MILL | Cultura Domus organiseert traditiegetrouw, evenals in voorgaande jaren, in samenwerking met het (30-jarig) Weijerkoor een Kerstconcert in de sfeervol aangeklede St. Willibrorduskerk in Mill. Dit jaar wordt op zondag 18 december de 'Messiah' van Georg Friedrich Händel gepresenteerd.

Georg Friedrich Händel wordt in Engeland beschouwd als de eerste en belangrijkste componist van oratoria. Hiervan is Händels 'Messiah' in de kerstperiode het meest geliefd. Deze compositie wordt beschouwd als de belichaming van gewijde muziek. Ook in Duitstalige landen is het een van de meest uitgevoerde werken. Er zijn wel acht of negen verschillende versies van de 'Messiah' bekend.

Weijerkoor
Op 21 oktober jongstleden bestond het Weijerkoor 30 jaar. Dit lustrumjaar wil het koor feestelijk afsluiten met een groot werk. Velen herinneren zich nog de uitvoering van de 'Messiah' tijdens het 25-jarig jubileum. Het concert was toen in recordtijd uitverkocht. Het koor stond dan ook te popelen om dit oratorium opnieuw uit te voeren. Om de stemverdeling zo optimaal mogelijk te laten zijn, is er een beroep gedaan op een aantal projectzangers.
Met de feestelijke klanken van het Holland Kamer Orkest, de stralende solisten en de dynamiek van de koorzang, wanen concertbezoekers zich even terug in de achttiende eeuw.
Het Kerstconcert is zondag om 15.00 uur in de St. Willibrorduskerk, Kerkstraat 2 in Mill. Kaarten à 25,00 en 17,50 euro (t/m 12 jaar gratis) via de websites www.culturadomus.nl en www.weijerkoor.nl. Of bij de ingang van de kerk (mits beschikbaar).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant