Sfeervolle Kerstmarkt met volop activiteiten in Katwijk.
Sfeervolle Kerstmarkt met volop activiteiten in Katwijk.

Sfeervolle Winterkerstfair in en om Katwijkse kerk

Kunst en cultuur 227 keer gelezen

KATWIJK | Op zaterdag 17 december vindt de tweede editie plaats van de sfeervolle en inspirerende Winterkerstfair in en om de Martinuskerk in Katwijk.

Het parochiepark bij de neogotische Martinuskerk is fraai aangelegd met onder meer een Lourdesgrot en monumentale bomen. In deze bijzondere entourage vindt op zaterdag 17 december een Winterkerstfair plaats met zang en muziek in de kerk en verschillende activiteiten in het park, waaronder een kerstmarkt met ambachtelijke, handgemaakte en kleinschalig geproduceerde artikelen.
Er is bijzondere keramiek, beelden, tassen en sieraden, bloemsierkunst en designartikelen.

Muziek, zang en voordrachten
In de sfeervol aangeklede kerk is er een doorlopend programma met muziek en zang. Diverse koren, ensembles en orkesten uit de regio treden op. Genoemd mogen worden o.a. Noisy Voices, Zang Veredelt, 't Akkoordje, Jac Wijers en vioolensemble Andrea Pieper. Bijzonder te vermelden is ook dat het Katwijks koor zich voor deze gelegenheid heeft omgedoopt tot Charles Dickens Choir en in die hoedanigheid zal optreden. Een talentenklas van Muzelinck met jonge talenten maakt het programma compleet. In het park is eveneens een muziektent met optredens van Irene Beers, Charles Dickens Choir, Sophie Clerkx en anderen. Als afsluiter zingt nogmaals Noisy Voices.
Ook leden van toneelvereniging De Ghesellen uit Cuijk geven acte de presence met voordrachten van versjes, gedichten en korte verhalen.

Kinderactiviteiten
De leden van de Dorpswijngaard zorgen voor heerlijke glühwein en hebben daarnaast nog een bijzondere actie met kerstwensen in een wijnfles. De werkgroep kinderactiviteiten heeft eveneens een programma voor kinderen. Voor een kleine bijdrage kunnen kinderen lantaarntjes maken of een ster van strijkkralen. Ook de Kerstman komt.

Horecaplein en kerststallen
Natuurlijk is er ook gedacht aan de innerlijke mens. Er is een horecastand met warme chocomel, koffie, thee, huisgemaakte erwtensoep en broodjes beenham. De inwoners van Katwijk zijn verder druk aan de slag met het maken van bijzondere kerststallen die tijdens de fair worden gepresenteerd in het park.
De Winterkerstfair is van 14.00 tot 22.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant