In de kerststal bewonderen Jozef,  Mariaen de engelen het pasgeboren kindje. (archieffoto Jessie Hopman)
In de kerststal bewonderen Jozef, Mariaen de engelen het pasgeboren kindje. (archieffoto Jessie Hopman)

Kerstsprookje of kerstdrama in Middelaar? Doe mee aan Lichtjesoptocht

Kunst en cultuur 382 keer gelezen

MIDDELAAR | De jaarlijkse Lichtjestocht in Middelaar op zondag 18 december belooft heel mooi te worden: met lantaarntjes, kaarsen, een kleine baby en een prachtig kerstverhaal… Maar dan verandert alles en blijkt een kerstsprookje zomaar te kunnen veranderen in een kerstdrama... Kunnen de kinderen van Middelaar op tijd ingrijpen, zodat het toch nog een mooie kerst wordt?

Als je dat wilt weten, doe dan op zondag 18 december mee met de Lichtjestocht vol licht en muziek. Die begint om 18.00 uur in de kerk en gaat vervolgens door de Dorpsstraat, Kopseweg, Kerkpad en Dorpsstraat naar de levende kerststal bij gemeenschapshuis De Koppel in Middelaar. Tussen 18.00 en 20.00 uur zullen de wegen op deze route dan ook afgesloten zijn voor autoverkeer.

Lichtje meenemen
Alle kleine en grote mensen mogen een lichtje meenemen. Hoe meer lichtjes, hoe mooier het wordt. In het dorp zelf zijn overal extra lichtjes geplaatst of gehangen om de tocht nog sfeervoller te maken.

Muzikale optredens
Vóór 18.00 uur klinken er vanuit de kerktoren al een heleboel kerstliedjes. En na afloop zorgt Orkest Divers bij De Koppel voor nog meer sfeer. Iedereen kan tot 20.00 uur bij de kerststal of bij het winkeltje opwarmen met warme chocolademelk, glühwein of een bakje snert. De organisatie is blij met elke vrijwillige bijdrage.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant