Certificaat Mantelzorgvriendelijke werkgever voor acht organisaties in het Land van Cuijk.
Certificaat Mantelzorgvriendelijke werkgever voor acht organisaties in het Land van Cuijk.

Acht organisaties in Land van Cuijk 'vriendelijk' voor mantelzorgers

Gezondheid 422 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Acht organisaties die werkzaam zijn in het Land van Cuijk hebben het certificaat 'Mantelzorgvriendelijke werkgever' behaald. Het gaat om de werkorganisatie CGM voor de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert, de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis, Sociom, Pantein en MEE. Deze acht organisaties hebben aandacht voor hun mantelzorgende medewerkers, maken het onderwerp bespreekbaar en bieden mogelijkheden om werk en zorgtaken te combineren.

Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Veel mantelzorgers hebben naast hun zorgtaken ook nog een baan. In Nederland is één op de zes werknemers mantelzorger, in de zorg zelfs één op de vier werknemers. De combinatie zorgen en werken valt veel mensen zwaar. Om mensen vitaal, gezond en inzetbaar te houden, kunnen werkgevers samen met hun medewerkers zoeken naar een goede balans.

Werk en mantelzorg
MEE, Pantein, Sociom, de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis en de Werkorganisatie CGM bieden hun werknemers diverse mogelijkheden om de combinatie werk en mantelzorg draaglijker te maken, zoals flexibele werktijden en verschillende verlofmogelijkheden. Zij vinden het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen en gaan met hen in gesprek om samen een oplossing op maat te vinden. De acht organisaties willen dit naar hun medewerkers uitdragen, maar ook naar andere bedrijven en organisaties in het Land van Cuijk in de hoop dat zij hun voorbeeld volgen.

Erkenning
De organisaties hebben de erkenning 'Mantelzorgvriendelijke werkgever' aangevraagd bij het landelijke samenwerkingsverband Werk&Mantelzorg. Zij zijn hierbij ondersteund door de Werkgroep Mantelzorg en Werk en het Steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk. De certificaten werden woensdag uitgereikt tijdens het symposium 'Aandacht voor Respijtzorg' over vervangende mantelzorg, in de Schouwburg in Cuijk.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over mantelzorgvriendelijk beleid op www.werkenmantelzorg.nl of neem contact op met het Steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk: www.mantelzorglvc.nl. Op deze website is ook een korte film te vinden waarin de acht organisaties vertellen waarom zij het belangrijk vinden om mantelzorgvriendelijke werkgever te zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant