Meerijdienst Samobiel gaat van start in Vianen.
Meerijdienst Samobiel gaat van start in Vianen.

Meerijdienst van start in Vianen: 'soort carpoolen voor hele dorp'

Verkeer en vervoer 327 keer gelezen

VIANEN | Vanaf maart 2017 heeft Vianen een nieuwe vervoersmethode, namelijk Samobiel. Kortweg gezegd betekent dit meerijden met dorpsgenoten, een soort van carpoolen, maar dan georganiseerd voor het hele dorp. Het idee is simpel: meerijden met dorpsgenoten die dezelfde kant opgaan. Met Samobiel maken en houden de inwoners van Vianen samen omliggende bestemmingen beter bereikbaar, naast het bestaande OV-aanbod.

Samobiel maakt meerijden met dorpsgenoten makkelijker via een, ook voor ouderen, eenvoudig te gebruiken dorpswebsite die vraag naar en aanbod van ritten vanuit het dorp bij elkaar brengt. Hoe werkt het? Je meldt of vraagt een rit aan via www.vianen.samobiel.nl en krijgt een sms als een iemand uit Vianen dezelfde kant op gaat of wil. Je kiest vervolgens of je de rit samen wil maken of niet. Per rit betaal of ontvang je een kleine kilometervergoeding (0,13 cent). Dat loopt via de site, dus er is geen gedoe met contant geld.

Bestemmingen en stopplaatsen
De inwoners van Vianen bepalen zelf stopplaatsen om in of uit te stappen en veel gevraagde bestemmingen. In januari volgt inventarisatie van (veelgevraagde) bestemmingen. Een team van enthousiaste inwoners van Vianen verspreid de vragenlijst huis aan huis. Ook samen rijden en woonachtig in Vianen? Schrijf je alvast in op www.vianen.samobiel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant