Kan Gemert zondag weer juichen?
Kan Gemert zondag weer juichen?

Dennis Dekkers: "Afgelasting kwam ons zondag slecht uit"

Voetbal 78 keer gelezen

GEMERT| Gemert doet nog steeds redelijk mee in de Hoofdklasse B maar kan telkens maar net niet die beslissende stap naar boven zetten. En dat terwijl er toch knappe zeges werden geboekt op Quick en Nuenen. Trainer Dennis Dekkers: "Wat we nodig hebben is een serie. Telkens winnen we maar maximaal twee keer op rij, dat is te weinig. Het zou fijn als we nu echter de twee laatste wedstrijden voor de winterstop nog winnen. Dan staan we maximaal zes punten achter op de kop en hebben we iets om aan verder te bouwen." 

Dan moet er om te beginnen zondag alvast bij Gestel worden gewonnen. Dekkers: "Ja, en die hebben net op hun kloten gehad dus zullen scherp zijn. Daarbij is het een goede ploeg. Ja, ik weet dat Gemert vorig jaar in Gestel met 1-2 won maar thuis werd het toch 0-4 voor Gestel? Ik teken in ieder geval voor een 1-2 winst maar het zal niet makkelijk worden." Afgelopen weekend speelden de Molenbroekers niet omdat het duel met Chevremont werd afgelast. "Dat kwam ons slecht uit, we hadden erg graag gevoetbald. Nu lopen we een wedstrijd achter." 

Afwezigen

Op het moment zijn er nog wel een aantal spelers niet inzetbaar bij Gemert. Mark van Dijk en Yoeri Vissers zijn geschorst terwijl Rick Wijnen geblesseerd is. Ron Jansen komt net terug van een kwetsuur maar zit nog maar net weer bij de groep. "We missen vooral voorin de laatste weken wat mankracht. Dan is het extra jammer dat juist nu ook een Jef Driessen niet kan spelen, hij had nu zijn kans kunnen pakken. Gelukkig komt Ron er dus weer aan en is Ralf Kemper zich uitstekend aan het ontwikkelen. Vincent Buijssen is ook weer fit maar we moeten niet vergeten dat hij anderhalf seizoen heeft lopen kwakkelen, dat heeft nog wat tijd nodig voordat hij zijn echte vorm terug heeft en dat is logisch." 

Geen doel

De belangrijke wedstrijd tegen Blauw Geel werd onlangs met 4-3 verloren waardoor Gemert voorlopig afhaakt om de titel. "Ik denk dat de zege verdiend was al was de wedstrijd redelijk in balans. Ik denk dat je kunt praten over een 55-45 verhouding in het voordeel van Blauw Geel. Ik moet zeggen dat ik ze erg leuk vond spelen, erg aanvallend ook. Het is echt een goede ploeg die net even wat verder is dan ons. Dat doen ze goed. Ze kunnen dominant spelen, wat ze in het begin deden, maar ook slachten ze je in de counter. Dat is een kwaliteit. Als ik naar mijn eigen team kijk dan denk ik dat we stappen aan het zetten zijn. We zijn zeker gegroeid. Ik hoop gewoon dat we bijblijven op maximaal zes punten tot de winterstop. Misschien dat we daarna ons kunnen mengen in de race om de prijzen maar dat is niet echt meteen een must. We moeten ook realistisch zijn, we zullen hopelijk minimaal tussen drie en zes eindigen. Alles wat er nog meer uitrolt is mooi meegenomen." (WR)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant