Beeld uit UDI'19 - Westlandia. Rechts de Westlandia-coaches Edwin Grünholz en Mourad Mghizrat

UDI'19 verliest onnodig en geflatteerd van tegenvallend Westlandia: 1-3

Voetbal 77 keer gelezen

UDEN| Als je niet slecht speelt maar voorin dotten van kansen laat liggen en defensief gezien goals weggeeft alsof het nog steeds Sinterklaas is dan kun je met 1-3 verliezen van Westlandia. Als je zo naar de ranglijst kijkt een logische uitslag maar UDI'19 deed zichzelf enorm tekort, had minimaal een punt moeten halen. Namens de gasten scoorde Remon van Bochoven alle goals.

Door: Willy Rooyakkers

UDI'19-trainer Bert Ruijsch had een basisplaats gegeven aan Dimitri Cremers terwijl Dick Smits moest banken, net als Anwar Tuithof. Opvallend was de positie in het veld van Randy Hofmeijer, de aanvoerder stond erg diep geposteerd als meest vooruitgeschoven middenvelder. Rinke Pennings bevolkte samen met Thijmen de Ruijter het verdedigende centrum. Hoe de verdediging dit jaar echter ook staat, het blijft telkens behelpen geblazen. Nu was het na twee minuten alweer raak. Westlandia kreeg een vrije trap aan de linkerkant waarna de ingedraaide bal bij de eerste paal door spits Remon van Bochoven geheel vrijstaand kon worden binnen getikt: 0-1. Echt onbegrijpelijk, dat dit weer kon.

Marc Koot

Daarna richtte UDI'19 zich echter wel meteen op. Niet dat er subtiele aanvallen te zien waren maar door snel diepte te zoeken werd Westlandia ernstig in verlegenheid gebracht. Opvallend was het dat Sam Wassenberg een aantal keren sterk doorging, hij was in die fase gevaarlijk. Er kwamen dan ook prima kansen, zoals een kopbal van Raoul Oomen die van de lijn werd gehaald. Ook was Marc Koot er dichtbij en toonde Wassenberg zich dreigend. De gelijkmaker hing in de lucht en die leek ook te komen na een half uur toen Wassenberg wederom krachtig doorging en de bal op een presenteerblaadje bij de tweede paal aan Marc Koot gaf. De aanvaller hoefde alleen maar binnen te tikken op een meter van de goal en leek dat te doen. De speaker van UDI'19 zette de goaltune al in maar tot hilariteit van vooral de Westlandia-fans ging de bal er tot ontsteltenis van alle Udenaren toch niet in. Koot raakte de bal niet goed, zo leek het. In de tegenstoot kregen de opgeluchte gasten een corner waarna deze een goal opleverde. Wederom was Van Bochoven bij de eerste paal volledig vrijgelaten en nu schampte hij binnen: 0-2.

Oprichten

UDI'19 ging dus met een ongelooflijke zeperd de rust in maar toch richtte men zich daarna weer op. En dat is dan toch ook weer knap. Men ging nog aanvallender spelen, met eigenlijk nog maar drie man achterin. Westlandia, weinig verheffend spelend, gaf nu echter minder kans op een tegenstoot door meer in te zakken. Toch bleef UDI'19 buffelen, met daarbij een lekkere rol voor Joep van Geelkerken die echt weer op de goede weg is. Toch moest keeper Sander Maas aan de andere kant tot twee keer toe knap redden op uitvallen van de bezoekers. Halverwege de tweede helft was het echter UDI'19 dat toesloeg. Rinke Pennings dribbelde in en had een mooie steekpass in huis op de diepgaande Randy Hofmeijer die vervolgens goed doorging en met links de paal raakte. De rebound was echter een prooi voor de attente Sam Wassenberg: 1-2.

Wissels

UDI'19 had toen al gewisseld. Anwar Tuithof kwam voor Lars van Geelkerken. Er was nog tijd zat om de gelijkmaker te maken maar echte kansen kwamen er niet meer. Wel was er dreiging vanwege voorzetten en corners maar echte uitgespeelde kansen werden schaars. UDI'19 had het echt in de eerste helft laten liggen. Vlak voor tijd viel dan de definitieve beslissing toen Van Bochoven een scrimmage in zijn voordeel besliste en 1-3 binnenschoot. Alles bij elkaar echt een onnodige nederlaag voor de Parkzichters die zowel voor- als achterin echter een paar simpele dingen verzuimden uit te voeren. En dan verlies je dus.

UDI'19| Maas, Wolf, Pennings, De Ruijter, Cremers, J. van Geelkerken (78. Van den Akker), Hofmeijer, Oomen, L. van Geelkerken (61. Tuithof), Wassenberg, Koot