Avesteyn - Vorstenbossche Boys 2-2 (Foto's: Ad van Dooren)

Overzicht 4I: Vorstenbosch knokt zich naar punt bij Avesteyn

Voetbal 149 keer gelezen

UDEN/VEGHEL| Avesteyn was in de eerste helft de bovenliggende partij in het duel met Vorstenbossche Boys maar de gasten knokten zich daarna op basis van inzet terug. Uiteindelijk werd het 2-2. VOW verloor dure punten aan SCI (2-2) terwijl Keldonk onnodig onderuit ging bij Maliskamp: 1-0. WEC en WHV kenden een bizar slechte dag. Ze verloren respectievelijk met 0-3 en zelfs 0-6.

In Dinther bepaalde Avesteyn in de eerste helft de wedstrijd. Trainer Luciën Roeffen: "We kregen al meteen een paar honderd procent kansen maar maakten die niet. Uit de eerste de beste tegenaanval scoorden zij." Het was Noud Donkers die afrondde op aangeven van Marvin van Heeswijk: 0-1. Trainer Ruud Fleskens van Vorstenbosch: "Ik snap wel dat Luciën dat zegt maar ik ben toch trots op mijn eigen ploeg. Bovendien konden we daarna ook 0-2 maken." Dat gebeurde echter niet. Het was Avesteyn dat via Richard van Houtum 1-1 maakte. Op slag van rust werd het zelfs via Stan de Laat 2-1. Roeffen: "Dan denk je dat je gaat winnen maar na de pauze kwam Vorstenbosch onherkenbaar terug. Met opportunisme en veel ballen pakken op het middenveld drukten ze ons terug." De gasten kwamen echt beter in de wedstrijd en maakten 2-2 toen op aangeven van Ronald Bijl Perry Dominicus goed binnen kopte. Daarna drong Avesteyn aan en kreeg men met individuele acties nog kansen. Fleskens: "Mijn jongens hebben ontiegelijk hard gewerkt. Dat hadden we nodig na die zeperd van vorige week. Prima!".  Collega Roeffen was minder blij. "Dit voelt als twee punten verliezen maar ik denk dat Vorstenbosch vanuit hun oogpunt juist een gelijkspel verdiende."

Maliskamp - Keldonk 1-0

Keldonk had versterking gekregen van de twee 'veteranen' Mayk Bouwe en Mark van de Linden en toonde zich in Maliskamp gelijkwaardig aan de gastheren. Trainer Peter van den Heuvel: "We speelden op een veld dat zo slecht was. Zo erg had ik het nog nooit gezien, zo'n knollentuin. De wedstrijd was in evenwicht maar wij kregen veel ruimte om de bal er doorheen te steken. Doe je dat een paar keer, wat makkelijk kon, dan sta je zomaar alleen voor de keeper." Toch kwam er een kans voor Tom van de Broek die om de keeper heenging maar vervolgens de paal raakte. Na de pauze viel de goal aan de andere kant. Na een afgeslagen corner lette Keldonk niet goed op en maakte een speler van Maliskamp een kapbeweging om vervolgens doeltreffend uit te halen: 1-0. Van den Heuvel: "We gingen vervolgens va-banque spelen maar echt veel kansen kregen we niet. De bal wilde niet goed ballen." Hierdoor verloor Keldonk een belangrijk duel. "De betere voetballers bij ons zaten niet in de wedstrijd, dan wordt het lastig. Jammer, hier hoef je echt niet te verliezen."

VOW - SCI 2-2

VOW deed zichzelf de das om door niet door te drukken bij een 2-0 voorsprong tegen SCI. Vooral bij 2-1 waren er dikke kansen. Voor de pauze zorgde Dorus Dortmans snel voor 1-0 en toen Mark van de Crommert 2-0 scoorde leek het wel gelopen tegen de laagvlieger uit St. Michielsgestel. Vervolgens maakt SCI echter voor de pauze nog 2-1. VOW verzuimde vervolgens grote kansen af te maken maar leek toch met de zege weg te komen. Totdat SCI twee minuten voor tijd door een grote persoonlijke fout aan de zijde van de gastheren alsnog voor 2-2 zorgde. Trainer Jordy van Boxtel: "Je snapt dat dit voelt als een enorme domper."

WEC - Boskant 0-3

WEC kon niet stunten tegen het bovenin meedraaiende Boskant. Via goals van Rens van de Wijdeven, Roy van de Linden en Jim van de Zanden gingen de gasten uit Boskant met 0-3 winnen. De eerste helft was nog oersaai geweest in Wijbosch, beide teams konden niet gevaarlijk worden. Na de thee echter 0-1 door een wat lucky goal, de bal ging er via de benen van een WEC-er in. Trainer Bas van de Veerdonk: "Daarna kregen wij via Yoeri Verbakel de kans op 1-1 maar alleen voor doelman lukte dat toch net niet." In de slotfase nog wat persoonlijke fouten aan de zijde van de gasten: 0-3. Van de Veerdonk: "Boskant wint uiteindelijk terecht, laat daar geen misverstand over bestaan."

WHV - Boxtel 0-6

Vorige week scoorde WHV zes keer tegen Vorstenbossche Boys. Nu kreeg men een half dozijn goals om de oren tegen Boxtel. Een hard gelag voor de Loosbroekers die juist weer nieuw elan hadden gekregen maar nu toch moeten accepteren om als hekkensluiter het jaar 2016 af te sluiten. De eerste kans was nog wel voor Twan van der Doelen maar daarna bepaalden de gasten. Hayke van Heesch en Jesse van Hommelen zorgden voor 0-2. Van Hommelen, de beste man van het veld, deed dat met een fraai afstandsschot. Van Heesch maakte ook 0-3 waarna Daniel Mensah de 0-4 ruststand vastlegde. Na de pauze kansjes voor WHV door Tim Buunen en Marco Lunenburg. Daarna drukte Boxtel nog even door en werd het nog 0-6. De laatste goal kwam op naam van Michel Vogels.