Het sportpark van Herpinia.

4H: Belangrijke overwinning van Estria, Festilent klopt Cito

Voetbal 241 keer gelezen

Hapse Boys is winterkampioen (zie verslag elders op deze site) in de vierde klasse H, maar Herpinia volgt op twee punten. Ook daaronder zijn de verschillen klein, zodat er nog niets beslist is. Onderin is het ook spannend na de overwinning van Estria op Toxandria.

Herpinia mocht van geluk spreken dat het drie punten overhield aan de wedstrijd tegen Juliana Mill. In de negentigste minuut stond er een 1-1 stand op het scorebord. Mustafa Seddiqi nam echter in de derde minuut van de extra tijd een vrije trap en schoot raak. Na 55 minuten had hij ook al voor de gelijkmaker gezorgd, nadat de gasten in de vierde minuut via Roel Janssen de score hadden geopend. Herpinia-trainer Niek Nelissen: "Mustafa was vandaag belangrijk met twee goals, maar hij moet bepalender zijn in het veld. Met zijn kwaliteiten moet hij de rest van het team op sleeptouw nemen. Maar hij is ook pas net terug van een lange blessure, dus het komt wel." Herpinia gaat als nummer twee de winterstop in en daar is Nelissen zeer tevreden over. "We gaan met een supergoed gevoel de winterstop in en zijn lekker vier weken vrij. Een beetje lucky was het vandaag wel tegen een leuk voetballend Juliana Mill. De winterstop komt voor ons goed uit, want in het nieuwe jaar sluit Rick Staassen weer aan na zijn beenbreuk. Ook Willem van Ras keert terug, een belangrijke speler."

Veel doelpunten in Reek
Het duel tussen Achilles Reek en SIOL kreeg geen winnaar. De gasten leken op weg naar drie punten, maar diep in de extra tijd was het Bas Linders met de 3-3. SIOL kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een kopbal van Loyd Hoegen. Trainer Marco Benneheij zag zijn ploeg echter keihard werken en de 1-1 (Menno Meijer) en 2-1 (Romano Oomen) maken. Volgens SIOL-trainer Peter ten Haaf was de laatste goal zuiver buitenspel. "De scheidsrechter weigert te fluiten en ging zelfs geen verhaal halen, terwijl hij het nooit zelf kon waarnemen. Erg zuur, zeker omdat de scheidsrechter de grensrechter van Achilles Reek die ons een aantal keer sterk benadeelde keer op keer blind volgde." Een makkelijk gegeven strafschop leverde de 2-2 op door Rafaël Letemahulu. Nog voor rust moest SIOL ook met tien man verder toen Bryan Bokma zijn tweede gele kaart pakte. Ondanks de numerieke minderheid rondde Dani van Dreumel in de tweede helft een actie doeltreffend af: 2-3. Op het moment dat weinig mensen het meer verwachtten, viel dan toch nog de gelijkmaker. "Een zuur gelijkspel", aldus Ten Haaf. Achilles Reek-trainer Marco Benneheij was het daar niet mee eens. "Dit gelijkspel voelt als een nederlaag. Als de goal zo laat valt, mag je nog blij zijn met een punt, maar gezien het veldspel en het verschil in kwaliteit vandaag hadden wij verdiend om te winnen."

Festilent verslaat Cito
Festilent is als nummer vier nummer drie Cito tot op twee punten genaderd. De Zeelanders gaven de Osse opponent met 3-2 klop. Volgens Festilent-trainer Maikel van Orsouw ging het in de eerste helft qua spelbeeld gelijk op, maar was het de thuisploeg die twee keer scoorde: Stijn van Hout en Jasper van den Berg. Cito kwam in de tweede helft sterk uit de startblokken en kwam via Younesse Ettahouri op 2-1. Festilent bepaalde de marge echter weer op twee, waarna Gökhan Balci in de slotfase de spanning weer volledig terugbracht. Er ontstond een spannende slotfase, maar Festilent hield stand. Van Orsouw: "Ons doel vooraf was een plekje bij de eerste drie/vier. We liggen op schema, al is het jammer dat we in de eerste competitiehelft een aantal punten hebben laten liggen."

Belangrijke winst van Estria
Estria heeft in de strijd om handhaving drie heel belangrijke punten gepakt. Concurrent Toxandria werd met 2-1 aan de kant gezet. Het waren de gasten die al binnen tien minuten op voorsprong kwamen door Twan Dekkers. 0-1 was tevens de ruststand. Een sterker Estria bleef zoeken naar de gelijkmaker en die kwam er na zo'n zeventig minuten voetballen. De terechte 1-1 van Jaimy van Eck kreeg vier minuten later een vervolg. De scheidsrechter floot voor een overtreding in het zestienmetergebied en Milan Derksen bepaalde vanaf de strafschopstip de stand op 2-1.

SDDL toont karakter
Constantia stond na 45 minuten comfortabel met 0-3 voor op bezoek bij SDDL. Of het door de warme thee kwam in de rust of wellicht was het een donderspeech van trainer Antwan van Rijn, de thuisploeg toonde in de tweede helft karakter. Door twee goals van Ties Klievink en een treffer van Jeroen Zegers eindigde het duel in 3-3.