Flamingo's pakte de eerste driepunter sinds 12 november. (archieffoto: Bas Delhij)

Regio Zwolle Volleybal geen partij voor Flynth Flamingo's Activia

Sport 76 keer gelezen

ZWOLLE | Een door ziekte en blessure geplaagd Flynth Flamingo's Activia heeft de uitwedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal met 3-0 gewonnen. Met degelijk spel werd de eerste driepunter in de Eredivisie sinds 12 november bijgeschreven.

De aanloop naar de laatste uitwedstrijd van het sportief gezien zeer succesvolle 2016 verliep alles behalve comfortabel.  Een handvol speelsters uit de selectie van trainer  Ziemba had te kampen met blessures en ziekte. Daar stond tegenover dat spelverdeelster Esther Cramer en diagonaal Nynke Rovers weer speelminuten konden maken.
De Roze Vogols hadden in de eerste set tot 18-18 te maken met weerstand van de thuisploeg. Met 22-25 werd de set gewonnen.  "Die lijn hebben we in de tweede set (15-25 winst) doorgetrokken. Zwolle kwam maar tot 15 punten", zegt een tevreden trainer Ziemba.
Ook in de derde set was Flynth Flamingo's Activia de sterkste ploeg en stevende het op een ruime setwinst af. Regio Zwolle Volleybal kwam echter terug tot 22-23. Verder liet het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis het niet komen. Met een fraai blok verzilverden Lynn Blenckers en Steffie Janshen het eerste matchpoint.

'Goede overwinning'
"We hebben ondanks de ziekte en blessures een goede overwinning behaald. En het is ook positief dat Esther Cramer weer haar eerste minuten gemaakt heeft. Daardoor konden we weer de wissel met Nynke Rovers toepassen", aldus trainer Ziemba.
Zaterdag sluit Flynth Flamingo's Activia het kalenderjaar af met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Oskam Taurus, dat het de Roze Vogols in oktober nog knap lastig maakte (2-3 overwinning). "Tegen deze ploeg hebben we wat recht te zetten. We mogen niet de fout maken deze tegenstander te onderschatten, maar het is mooi als we 2016 afsluiten met een overwinning."