BJ Baartmans is medeorganisator van het Gitaarfestival. (archieffoto: De Maas Driehoek)
BJ Baartmans is medeorganisator van het Gitaarfestival. (archieffoto: De Maas Driehoek)

Boxmeers Gitaarfestival in De Weijer alweer toe aan derde editie

Kunst en cultuur 292 keer gelezen

BOXMEER | De Gitaar. Ook dit jaar staat dat pracht van een instrument in de schijnwerpers van theater De Weijer. Het Boxmeers Gitaarfestival viert zijn derde editie op zaterdag 17 december.

's Middags is het mogelijk om workshops, demonstraties en masterclasses te volgen, gitaarbouwers te ontmoeten, versterkers te testen en zijn er doorlopend bandoptredens in de intieme setting van het theatercafé. Workshops zijn er wederom van bluestopper John Klaver, daarnaast Matthieu Brandt die zijn kunsten op de Banjo toelicht. Vermaard gitarist en evenzo vermaard gitaardocent André Wijers en ten slotte een workshop van Bont & Bluesgrass. 's Middags zijn er bovendien nog kleine akoestische optredens te verwachten van Nomadic Drive, Like Crossroads, Stripped en Carter Sampson. De middag wordt afgesloten door het duo Nick Veekens en Geert Geurts.

Concert
Om 20.15 uur wordt in de grote zaal van De Weijer het voorprogramma afgetrapt door The Super Soakers. Daarna het inmiddels vertrouwde concert met de gitaarhelden. De huisband, bestaande uit Sjoerd van Bommel, Rob Geboers, Gerald van Beuningen en BJ Baartmans, begeleiden een aantal absolute topgitaristen uit het Nederlandse podiumcircuit: Stephan Jankowski (topsessiegitarist van o.a. The Watchman, Orkater, Philip Kroonenberg), Al McLachlan (van o.a. The Scene, B Movie Orchestra), Mike Sedee en Simon Snel (van Black Bottle Riot) plus een aantal special guests.
Het middagprogramma is gratis te bezoeken. De entree voor het avondconcert is 15,00 euro (7,50 euro tot 18 jaar). Info/tickets: www.deweijer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant