Activia klopte ADC met 3-1. (archieffoto: De Maas Driehoek)
Activia klopte ADC met 3-1. (archieffoto: De Maas Driehoek)

Dames Activia keren met vier punten terug uit Zuid-Limburg

Sport 132 keer gelezen

STEIN | De dames van Activia hebben zaterdag vier punten gepakt in de uitwedstrijd tegen ADC in Stein. Ondanks veel rommelige perioden werd de nummer negen van de tweede divisie met 1-3 verslagen: 25-21, 22-25, 26-28 en 21-25.

De dames van Activia begonnen de wedstrijd erg rommelig. Er werden veel slordige foutjes gemaakt, waardoor de dames van Activia niet in de wedstrijd kond komen. De servicedruk lag erg laag, waardoor de zeer sterk spelende nummer 9 van ADC veel ballen kon scoren. Activia had de gehele set gaan antwoord op deze ballen.  De set werd met 25-21 verloren. 

Stroef
Ook set twee verliep niet op rolletjes. De dames liepen wederom een groot deel van de set achter de feiten aan en konden niet hun gewenste niveau bereiken. Het is aan de sterke serviceserie van Rosan van der Zanden te danken dat ze deze set binnen hebben weten te halen. Activia won de set met 22-25. In de derde set kwamen de dames eindelijk een beetje in hun spel. Na enkele aanpassingen in de opstelling, kreeg Activia meer grip op de wedstrijd. Onder andere libero Sanne Willems wist veel ballen te verdedigen. Ook was spelverdeelster Martje Barten goed ingekomen, waardoor de aanvalsters van Activia weer tot scoren kwamen. Het was een spannende set, maar door het enthousiasme van Activia wisten ze de set toch binnen te halen met 28-26.
In de laatste set begonnen de dames wederom stroef, maar gedurende de set zette het enthousiasme van de derde set door. Een aantal hoogtepunten uit de set waren de sterke aanvallen van middenspeelster Maud Korsten en de omloopbal van Gaya Neeskens. De set werd met 21-25 binnengehaald, waardoor er vier punten mee huiswaarts gingen.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant