De Elisabethstraat sluit aan op de N324. (foto: Annelies Graafsma)
De Elisabethstraat sluit aan op de N324. (foto: Annelies Graafsma)

Elisabethstraat in Grave: raadsleden zijn aan zet

Verkeer en vervoer 501 keer gelezen

GRAVE | De N324, de provinciale weg van Oss naar Grave, wordt vanaf september 2017 heringericht. Wethouder Eric Daandels (CDA) legt uit: "Er is uitvoerig met een klankbordgroep en met burgers gesproken tijdens meerdere inspraakavonden. Het ging echt over de zaken die ertoe doen: wel of geen rotondes, voor- en nadelen van stoplichten, fietspaden, oversteekmogelijkheden? Mijn gevoel is dat de inspraak redelijk gelukt is. Er is in het traject Grave geen enkel bezwaar ingediend en het traject Landerd kent één bezwaar."

Door Annelies Graafsma

Veel meer is te doen over de N321 (Cuijk-Grave) die via de Elisabethstraat in Grave aansluit op de N324. De drukke weg is een sluiproute voor het vrachtverkeer en gevaarlijk voor fietsers en overstekende wandelaars. Er is een school gepland. De plannen met de vestingstad zijn voor het gemeentebestuur aanleiding na te denken over het verleggen van de weg, waardoor de Hampoort vrij kan komen te liggen. Verleggen is een optie voor de lange termijn, maar de werkzaamheden aan de N324 vragen om nu een keuze te maken.

Tracévarianten
Zeker honderd mensen, uit Escharen, de wijk Estersveld en binnenstad Grave, waren aanwezig om op de gepresenteerde vijf tracévarianten te reageren. Bewoners van de binnenstad benadrukten het gevaar en pleitten voor het verleggen van de weg. De delegaties uit Escharen en het Estersveld zien het gevaar van de weg wel, maar toonden geen bereidheid de weg dichter bij huis te accepteren.

Opgetogen
Burgemeester Lex Roolvink toonde zich opgetogen tegenover deze krant: "Ik vond deze avond fantastisch. Het is een dilemma, alle belangen zijn naar voren gekomen. De gemeenteraad moet in mei 2017 kiezen voor één van de tracévarianten." Hij benadrukt: "Het college heeft geen eigen mening, het is aan de gemeenteraad; de raad moet aangeven of wij energie moeten steken in het probleem van de Elisabethstraat."
Op dinsdag 20 december (morgenavond) wordt het ontwerpbestemmingsplan in de Graafse gemeenteraad vastgesteld. De werkzaamheden kunnen tot 2022 duren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant