De kruising Floralaan-Hollesteeg in Boxmeer is volgens VVD 'onveilig'.
De kruising Floralaan-Hollesteeg in Boxmeer is volgens VVD 'onveilig'.

Boxmeers college voelt niks voor herinrichting kruispunten

Verkeer en vervoer 408 keer gelezen

BOXMEER | Het Boxmeerse college van Burgemeester en Wethouders voelt er vooralsnog niks voor om de kruispunten van de Floralaan en de Veerstraat te onderzoeken en te verbeteren. Ook reconstructie van De Raetsingel nabij Weijerstaete is volgens B en W niet aan de orde.

Dat schrijft het gemeentebestuur na schriftelijke vragen van fractievoorzitter Judith Logtens-Hermsen van de VVD, die graag nabij seniorencomplex Weijerstaete een voetgangersoversteekplaats zou zien 'omdat de verkeersdruk er enorm is toegenomen' na de komst van twee dokterspraktijken en een apotheek in het gebouw. "We hebben hier naar gekeken, maar wij herkennen ons niet in uw stelling dat de verkeersdruk enorm is toegenomen", aldus B en W.
Volgens de VVD is er ook sprake van onveilige verkeerssituaties bij de Floralaan/Hollesteeg en de Veerstraat, ter hoogte van de Ossekop. "Een herinrichting is volgens nu niet aan de orde. Herinrichting van de kruispunten van de Veerstraat is gekoppeld aan de reconstructie van het Weijerplein, maar de investering daarvoor (pas na 2017, red.) is nog niet gepland", verduidelijkt het gemeentebestuur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant