Peter Stevens: 'Met Uitvoeringsagenda tonen we aan dat wij serieus werk maken van ons toeristisch beleid.' (foto: Diana Derks)
Peter Stevens: 'Met Uitvoeringsagenda tonen we aan dat wij serieus werk maken van ons toeristisch beleid.' (foto: Diana Derks)

De Maas Driehoek jaaroverzicht 2016: april

Algemeen 129 keer gelezen

Wat gebeurde er in 2016 allemaal in het Land van Cuijk en Noord-Limburg? Maand: april.

GRAVE | Grave is trots op haar rijke geschiedenis. Die roemruchte historie laat zich deels vangen in het Beleg van Grave in 1674, dat vier maanden lang voor verderf, honger en vele doden zorgde. De laatste twee dagen van het Beleg staan centraal tijdens het Historisch Spektakel, dat in het eerste weekend van april plaatsvindt in het het centrum van het oude vestingstadje. "Het was een oude wagentje maar het is inmiddels een bus die rijdt", zo symboliseert initiator Leo Burgers het Historisch Spektakel, dat uitgroeit tot een doorslaand succes en volgend jaar op de kalender staat voor 8 en 9 april 2017.

BOXMEER | De gemeenteraad van Boxmeer stemt begin april in met het Uitvoeringsprogramma Toerisme en Recreatie. Hierin worden de belangrijkste projecten op het gebied van toerisme en recreatie (tot 2020) aan elkaar verbonden. "Het verbinden van projecten, die direct of indirect een bijdrage leveren aan toerisme en recreatie, levert meer efficiëntie en slagkracht op", stelt wethouder Peter Stevens (CDA). Het gaat in totaal om veertig projecten voor de komende vijf jaar. Deze moeten meer toeristen en recreanten naar de gemeente Boxmeer lokken.

LANDHORST/WANROIJ | Rond Landhorst en Wanroij is jarenlang gewerkt om de watervoorziening voor de landbouw te verbeteren. Samen met agrariërs is gezocht naar manieren om wateroverlast en droogte te voorkomen. Dit gebeurt in het project 'Landhorst op Peil', dat vrijdag 15 april met een demonstratie van een automatische stuw wordt opgeleverd. "Een mooi moment", aldus Ernest de Groot van Waterschap Aa en Maas. Het project bestaat uit een set maatregelen waarmee water beter kan worden vastgehouden in droge perioden, en sneller kan worden afgevoerd als er wateroverlast dreigt te ontstaan. In het project 'Landhorst op Peil' is ook een wandelroute uitgewerkt langs cultuurhistorische en project-gerelateerde punten.

Het project 'Landhorst op Peil', met bijbehorende wandelroute, is in april opgeleverd.
Het Historisch Spektakel in Grave is zo succesvol dat het een vervolg krijgt in april 2017.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant