Bij een extreme wolkbreuk begin juni komt een groot deel van Beugen onder water te staan.
Bij een extreme wolkbreuk begin juni komt een groot deel van Beugen onder water te staan.

De Maas Driehoek jaaroverzicht 2016: juni

Algemeen 219 keer gelezen

Wat gebeurde er in 2016 allemaal in het Land van Cuijk en Noord-Limburg? Maand: juni.

BOXMEER/BEUGEN | Boxmeer en Beugen vormen begin juni het middelpunt van het landelijke nieuws nadat centrum, wijken en het kerkdorp onder water lopen als in korte tijd 60 millimeter regen valt. In totaal 128 schademeldingen, twee ontruimde woningen, een ondergelopen parkeergarage, vijftien voertuigen en maar liefst 125 medewerkers van waterschap, politie, gemeente en brandweer: alles wordt donderdag uit de kast getrokken om de wateroverlast in Boxmeer en Beugen te beperken. "Het bleef maar stromen en stromen. Na 45 minuten hield het eindelijk op", vertelt buurtbewoner Jeff Meijs.

HAPS | 'Pride and joy'. De woorden vallen 9 juni meermaals tijdens de feestelijke bouwstart van de nieuwe productiefaciliteit van Danone Nutricia op bedrijvenpark Laarakker in Haps. Projectdirecteur Jean-Michel Lequin van Danone spreekt van een 'great occasion'. "Dit is een unieke investering. In een productiefaciliteit die straks behoort tot de drie grootste fabrieken van Danone", aldus Lequin. De fabriek in Haps brengt een investering van 250 miljoen euro met zich mee. "Maar dankzij die investering krijgen we een hightech productiefaciliteit (van babyvoeding) voor de allerkleinsten. Voor Nederland en de export."

HOLTHEES | De Dorpsraad van Smakt-Holthees zegt in juni het vertrouwen op in het Boxmeerse gemeentebestuur. Aanleiding is de geplande sloop van het oude gebouw van de Peuterette in Holthees en de wijze waarop hierover is gecommuniceerd met het dorp. "De communicatie met onze dorpsraad is al langere tijd heel slecht, maar dit vormt de druppel", laat Sjaak Koopmans van de dorpsraad weten. Uit protest parkeren boze bewoners hun auto's binnen de bouwhekken om sloop te voorkomen. "Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met wat er gevoeld wordt door de mensen, maar het is en blijft een samenspel", geeft burgemeester Karel van Soest aan.

Bewoners van Holthees protesteren tegen de sloop van de Peuterette door auto's om het gebouw te parkeren.
Prominenten bij de officiële bouwstart van Danone Nutricia in Haps.(foto: Diana Derks)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant