Koning Willem Alexander brengt een verrassingsbezoek aan Cuijk en Middelaar. (foto: Arjan Broekmans)
Koning Willem Alexander brengt een verrassingsbezoek aan Cuijk en Middelaar. (foto: Arjan Broekmans)

De Maas Driehoek jaaroverzicht 2016: juli

Algemeen 103 keer gelezen

Wat gebeurde er in 2016 allemaal in het Land van Cuijk en Noord-Limburg? Maand: juli.

LAND VAN CUIJK | Ruim 12.500 gezinnen en bedrijven (33%) in het Land van Cuijk hebben zich in de afgelopen maanden ingeschreven voor het glasvezelinitiatief van LVCNET. In juni wordt bekend dat de 30 kleinere kernen samen ruim 44% hebben behaald. Boxmeer, Cuijk en Grave scoren lager met respectievelijk 14, 11 en 17%. "Dit is echt het resultaat van de gezamenlijke inzet en enthousiasme. De afgelopen maanden hebben deze vrijwilligers veel vrije uurtjes opgeofferd", aldus LVCNET-voorzitter Hugo Bens. In februari 2017 moet duidelijk zijn of er een glasvezelnetwerk aangelegd zal worden. Die moet mede gefinancierd worden met behulp van een garantstelling door de vijf gemeenten.

GRAVE | De Graafse wethouder Anja Henisch (LPG) hanteert symbolisch de slopershamer voor het laatst overgebleven gebouw op het voormalige Visio-terrein: een flat uit 1970. Visio-Onderwijs Grave gaat verder met een ruim opgezet schoolgebouw aan de Jan van Cuykdijk. Naast onderwijsfaciliteiten beschikt Visio daar over een woonvoorziening, de weekend- en vakantieopvang en naschoolse opvang. Het parkachtige terrein is gekocht door de gemeente Grave en zal opnieuw worden ontwikkeld. Erik Daandels (CDA): "We willen het DNA-profiel van Grave terugbrengen."

CUIJK/MIDDELAAR | Koning Willem Alexander brengt 22 juli een verrassingsbezoek aan Cuijk en Middelaar tijdens de slotdag van de 100ste Vierdaagse van Nijmegen. Op de 'Dag van Cuijk' wordt hij ontvangen door de Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar. Via de pontonbrug vervolgt hij zijn weg naar Middelaar. Halverwege de pontonbrug worden de koning en Hillenaar ontvangen door de Mookse burgemeester Willem Gradisen. Overal wordt de Koning toegejuicht. Ook neemt hij de tijd om enkele wandelaars te ontmoeten. In Middelaar bezoekt hij tevens de EHBO-post.

Anja Henisch 'sloopt' Visio-flat in Grave. (foto: Diana Derks)
LVCNET: onvoldoende aanmeldingen maar mogelijk tot glasvezelnetwerk in Land van Cuijk.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant