Brug bij de Witteweg tussen Middelaar en Plasmolen wordt flink opgeknapt. (foto: Jos Gröniger)
Brug bij de Witteweg tussen Middelaar en Plasmolen wordt flink opgeknapt. (foto: Jos Gröniger)

De Maas Driehoek jaaroverzicht 2016: augustus

Algemeen 141 keer gelezen

Wat gebeurde er in 2016 allemaal in het Land van Cuijk en Noord-Limburg? Maand: augustus.

SINT HUBERT | Een opwaardering van de N264 tussen Haps (A73) en Uden (A50) heeft de grootste kans van slagen. Dat is de voornaamste conclusie uit het rapport 'Slimme Oost-Westverbinding Noordoost-Brabant', dat is uitgevoerd door de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Een opwaardering kost 24 miljoen euro, terwijl het doortrekken van de A77 vanaf knooppunt Rijkevoort naar de A50 bij Uden 230 miljoen euro kost. Een 'upgrading' betekent dat er feitelijk een nieuwe N-weg ontstaat, omdat in navolging van de randweg om Haps er ook een rondweg bij Sint Hubert dient te komen (ten zuiden van het dorp). Daarnaast wordt de N264 verbreed tot een weg met 2x2 rijstroken. De huidige rotondes op deze weg zullen worden omgevormd tot turbo-rotondes. Sinds de presentatie van de plannen liggen de ontwikkelingen overigens (tijdelijk) stil.

GENNEP | Bij een flinke buitenbrand aan de Julianalaan in Gennep gaan 27 augustus meerdere schuttingen in vlammen op of raken zwaar beschadigd. De (aangestoken) brand ontstaat in een gangpad en wordt door de brandweer geblust. Die krijgt hulp van twee blusvoertuigen uit Bergen. Behalve tal van schuttingen gaat ook een tuinhuisje verloren in de brand.

PLASMOLEN/MIDDELAAR | De gemeente Mook en Middelaar maakt werk van de opknap van de brug aan de Witteweg tussen de kernen Middelaar en Plasmolen. Het Mookse college stemt daarom in augustus in met een Meerjaren Onderhoudsplan Bruggen voor de periode 2017-2067. Daar wordt een bedrag van 370.000 euro voor uitgetrokken. Voor dat onderhoudsplan komen de bruggen aan de Cuijksesteeg en de Witteweg in aanmerking. De brug bij de Cuijksesteeg werd enkele jaren geleden opgehoogd en gerenoveerd. Voor een eenmalige kleine ingreep is 10.000 euro nodig. Het spoorbruggetje bij station Mook-Molenhoek blijft buiten beschouwing.

Een nieuwe N-weg moet in de toekomst vanaf Rijkevoort of Haps naar Mill en Uden leiden.
Schuttingen gaan in vlammen op bij fikse brand in Julianalaan in Gennep. (foto: SK-Media)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant