De bibliotheek van Grave blijft behouden voor de stad. (foto: Annelies Graafsma)
De bibliotheek van Grave blijft behouden voor de stad. (foto: Annelies Graafsma)

De Maas Driehoek jaaroverzicht 2016: september

Algemeen 73 keer gelezen

Wat gebeurde er in 2016 allemaal in het Land van Cuijk en Noord-Limburg? Maand: september.

CUIJK | Een 38-jarige man uit Cuijk verdrinkt zaterdag 3 september rond middernacht in de Maas bij Cuijk nadat hij en een groepje vrienden tijdens een avondje stappen besluiten te gaan zwemmen ter hoogte van het haventje gelegen aan de Maasboulevard. Het slachtoffer en zijn vrienden gaan rond 23.00 uur zwemmen. Als zijn vrienden weer aan wal klimmen, wordt het slachtoffer gemist. Na een zoekactie van ruim 45 minuten wordt hij gevonden. Ondanks reanimatie komt de Cuijkenaar niet veel later in het ziekenhuis alsnog te overlijden.

GRAVE | De bibliotheek in Grave gaat vooralsnog niet verloren. Voorgenomen bezuinigingen op de bieb worden eind september tijdens de raadsvergadering deels teruggedraaid. De resterende subsidie van 175.000 euro moet voldoende zijn voor BiblioPlus om de bibliotheek te moderniseren en leespunten in Gassel, Escharen en Velp open te houden. Supporters, lezers en vrijwilligers van BiblioPlus protesteren voorafgaand aan de raadsvergadering tegen de aangekondigde bezuinigingen. Hun protest vindt gehoor.

CUIJK | Een meerderheid van de Cuijkse gemeenteraad voelt er niets voor om wethouder Maarten Jilisen (VVD) weg te sturen als gevolg van het debacle rond de nieuwbouw van het IKC Padbroek in Cuijk, die ruim 1,3 miljoen duurder uitvalt dan begroot. De Rekenkamercommissie (RKC) concludeert keihard: 'De gemeente heeft geen regie gevoerd in het gevoerde proces.' Tijdens het proces wordt echter geen enkele keer ingegrepen, waardoor de kostenoverschrijding kan oplopen tot meer dan 1,3 miljoen euro. De coalitiepartijen in de Cuijks raad onderschrijven de kritiek, maar leggen de ontstane problemen ook voor een groot deel op het bord van de bouwheer (Optimus). De brede school moet medio 2017 opengaan.

Een Cuijkenaar (38) komt om het leven bij een nachtelijke zwemtocht in de Maas. (foto: SK-Media)
Leerlingen van De Harlekijn en De Zevensprong 'ploegen de bouwgrond om': IKC kan gebouwd worden. (foto: Diana Derks)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant