Een 45-jarige Cuijkenaar wordt door geweld omgebracht in zijn eigen woning. (foto: SK-Media)
Een 45-jarige Cuijkenaar wordt door geweld omgebracht in zijn eigen woning. (foto: SK-Media)

De Maas Driehoek jaaroverzicht 2016: oktober

Algemeen 107 keer gelezen

Wat gebeurde er in 2016 allemaal in het Land van Cuijk en Noord-Limburg? Maand: oktober.

GOCH (D) | De gemeenten Cuijk, Boxmeer, Gennep, Goch, Weeze en Bergen gaan de komende vier jaar intensief met elkaar samenwerken op het gebied van werkgelegenheid, agribusiness en toerisme. Mede door een forse INTERREG-subsidie wordt ruim 700.000 euro gestoken in deze meerjarige 'barrièrevrije' samenwerking getiteld Dynamic Borders. "Twee landen, twee provinciën en zes gemeenten. Dat maakt dit project vrij uniek", vertelt de Gennepse burgemeester Peter de Koning. Door middel van workshops en netwerkbijeenkomsten moeten toeristische ondernemers geïnformeerd worden over de samenwerking en de mogelijkheden. Dynamic Borders moet de komende vier jaar ook een flinke bijdrage leveren aan de werkgelegenheid en stages aan weerszijden van de grens.

CUIJK | De politie verricht begin oktober in en rond een pand aan de Haagsestraat in Cuijk sporenonderzoek in verband met de vermissing van het echtpaar Jan en Riet Kelders, dat sinds september 1989 vermist wordt. De lichamen worden niet gevonden. Al bijna dertig jaar tasten nabestaanden en anderen in het duister over de verdwijning het echtpaar. Dat de recherche zoekt in een ruimte van de huidige kapsalon Artizte berust niet op toeval. Al sinds de dag van hun vermissing gaat het gerucht dat de lichamen in de kelder van dat pand begraven liggen.

CUIJK | De politie houdt 17 oktober een 28-jarige man uit Cuijk aan die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de gewelddadige dood van een 45-jarige man uit Cuijk die een avond eerder in zijn woning aan de Parallelweg is gevonden. Onderzoek van de politie leidt tot de aanhouding van de verdachte, die in 2017 zal voorkomen voor de rechtbank. De politie verricht later onderzoek in een vijver aan de Heggerank in Cuijk, omdat de dader mogelijk zijn moordwapen in die vijver heeft gedumpt.

De burgemeesters Peter de Koning (Gennep), Ulrich Francken (Weeze) en Manon Pelzer (Bergen) beklinken de samenwerking. (foto: Ingrid Driessen)
Specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verrichten onderzoek in de Haagsestraat in Cuijk. (foto: SK-Media)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant