Hovsep troost zijn dochter Eva. Het gezin uit Boxmeer is uitgezet naar Armenië. (archieffoto: Ingrid Driessen)
Hovsep troost zijn dochter Eva. Het gezin uit Boxmeer is uitgezet naar Armenië. (archieffoto: Ingrid Driessen)

De Maas Driehoek jaaroverzicht 2016: december

Algemeen 139 keer gelezen

Wat gebeurde er in 2016 allemaal in het Land van Cuijk en Noord-Limburg? Maand: december.

BOXMEER | Hovsep Khachatryan en zijn gezin met twee (in Nederland geboren) kleine kinderen worden begin december uitgezet naar Armenië. "We stappen nog naar het Europees Hof, maar die uitspraak moeten we in Armenië gaan afwachten", aldus een aangeslagen Hovsep, die al zeventien jaar in Nederland woont en werkt. "Ik weet niet wat ik daar moet verwachten. Ik ben er al bijna twintig jaar weg. Ik kan gelukkig terecht bij een tante in de hoofdstad Jerevan. Ik bedank iedereen die zich de afgelopen jaren hard heeft gemaakt om het mogelijk te maken om tegen mijn uitzetting te kunnen procederen en hier te blijven wonen. Ik moet dan wel terug naar Armenië, ik neem Boxmeer in mijn hart mee."

GRAVE/ESCHAREN | GVV'57, Estria en SCV'58 zijn voornemens om in de toekomst tot een fusie van de voetbalverenigingen uit Grave, Escharen en Velp te komen. De plannen bevinden zich nog in een primair stadium, maar voorzitter Huub Linders van GVV'57 bevestigt dat een intentieverklaring wordt opgesteld. "Maar de samenwerking moet op een natuurlijke wijze tot stand komen. We gaan dus ook geen jaartal hangen aan een fusie", vertelt Linders. Dat de drie clubs, zoals ze het zelf zeggen, 'een fusie als stip op de horizon hebben gezet', komt voort uit de onderlinge samenwerking op het gebied van jeugd- en meisjesvoetbal. "Want die verloopt uitstekend!"

VIERLINGSBEEK | Het bestuur van de Stichting Recreatie en Meer maakt 19 december bekend dat de buitenspeeltuin gerealiseerd gaat worden nabij restaurant De Overbeek in Vierlingsbeek. De locatie komt in beeld na een noodoproep in deze krant. Vlakbij de afrit van de snelweg A73 ligt een braak stuk grond van 1,2 hectare dat volop mogelijkheden biedt voor de realisatie van de speeltuin, een avonturenbos, kinderboerderij en een plek waar in een later stadium werkgelegenheid gecreëerd kan worden voor mensen met een beperking. De speeltuin moet nog in 2017 open gaan.

De beoogde locatie van de buitenspeeltuin achter De Overbeek in Vierlingsbeek.
De derby Estria-GVV'57 stond in het verleden vaak op het programma. Na 2020 nog steeds? (archieffoto: Matt Gerrits)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant