De kruising Floralaan-Hollesteeg in Boxmeer is volgens VVD 'onveilig'.
De kruising Floralaan-Hollesteeg in Boxmeer is volgens VVD 'onveilig'.

VVD Boxmeer ontevreden en stelt vervolgvragen over verkeersproblematiek

Verkeer en vervoer 329 keer gelezen

BOXMEER | De VVD in de gemeente Boxmeer kan zich niet vinden in de beantwoording van het college van B en W over de verkeersveiligheid op De Raetingel, Floralaan en Veerstraat en eist middels schriftelijke vervolgvragen meer uitleg over de keuzes van het gemeentebestuur. "De antwoorden die het college geeft zijn summier en er is geen argumentatie gegeven voor de gekozen handelswijze", aldus VVD-fractievoorzitter Judith Logtens.

Het college geeft aan dat reconstructie van de kruispunten van de Floralaan en aanpak van De Raetsingel (ter hoogte van de Weijerstaete) niet nodig zijn omdat de huidige verkeerssituatie niet onveilig is en de verkeersdruk niet is toegenomen. Herinrichting van de Veerstraat staat voor na 2017 gepland en vergt momenteel geen directe aanpak, stellen B en W. "Het college geeft aan dat het kruispunt Veerstraat is gekoppeld aan de reconstructie van het Weijerplein. Dit is inderdaad in de stukken te vinden. Helaas is dit al jaren zo. Er komt geen zicht op daadwerkelijke uitvoering", legt Logtens uit. "Het kruispunt op de Floralaan zorgt voor verwarring in verband met de doorlopende stoep en de voorrangsregels."
De VVD wil middels vervolgvragen weten waaruit blijkt dat de verkeersdruk op De Raetsingel niet is toegenomen en waarom het college niet bereid is om te zoeken naar een oplossing voor problemen bij de Floralaan. Ook wil de VVD verbetering van het kruispunt op de Veerstraat op laten nemen in de begroting voor 2018.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant