VDB/LO wil snel een oplossing voor 'onveilige verkeerssituatie' aan de Gildenhoed in Groeningen.
VDB/LO wil snel een oplossing voor 'onveilige verkeerssituatie' aan de Gildenhoed in Groeningen.

VDB/LO: snel aanpak 'onveilige verkeerssituatie' Groeningen

Verkeer en vervoer 715 keer gelezen

GROENINGEN | De VDB/LO-fractie in de Boxmeerse gemeenteraad wil dat het college van B en W snel actie onderneemt om iets te doen aan de 'onveilige verkeerssituatie' aan de Gildenhoed in Groeningen. "Die is al zeven jaar als 'tijdelijke' bouwstraat ingericht. Dit betekent voor de voetgangers- en aanwonenden van deze straat dat ze door de vaak aanwezige plassen moeten baggeren om de aangrenzende Molenweg te bereiken", aldus raadslid Marc Oudenhoven.

"Dit gaat gepaard met verkeersonveilige situaties", legt Oudenhoven uit. "En uiteindelijk bij de Molenweg aangekomen, is er net een stukje trottoirvoorziening langs de Molenweg niet aangesloten tot aan de Gildenhoed, waardoor kinderen en volwassenen alleen over de drukke Molenweg op een veilige trottoir/voetpad kunnen komen. Ook zijn er nog steeds geen voorzieningen of noodvoorzieningen aangebracht, zoals deugdelijke regenwaterafvoer of een voetpad met voetpadafscheidingen."
Oudenhoven heeft nu schriftelijke vragen gesteld aan het college voor een snelle oplossing: aanbrengen gehele weginrichting of noodvoorzieningen en aanleg missende stukje trottoir. In zijn vragen verwijst Oudenhoven tevens naar overleg tussen de Dorpsraad Groeningen en de gemeente en een bezoek van de gemeenteraad aan het dorp van 10 maart 2016, waar dit probleem eveneens aan de orde is geweest. Volgens de dorpsraad wil de gemeente Boxmeer pas maatregelen nemen als alle aangrenzende bouwkavels zijn bebouwd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant