Burgemeester Karel van Soest (rechts) hangt zijn wens in de wensboom op het Raadhuisplein. Naast hem mede-initiator Piet Schrijen. (foto: Ingrid Driessen)
Burgemeester Karel van Soest (rechts) hangt zijn wens in de wensboom op het Raadhuisplein. Naast hem mede-initiator Piet Schrijen. (foto: Ingrid Driessen)

'Mensen vinden het mooi om herinnering te kunnen delen'

Human Interest 238 keer gelezen

BOXMEER/CUIJK | Het initiatief om in het centrum van Boxmeer en Cuijk een herinneringsboom neer te zetten waar voorbijgangers een herinnering, wens of persoonlijke boodschap in kunnen hangen, kan als succesvol worden beschouwd. "De mooiste ideeën worden op het laatst geboren. Het was kort dag, maar de gemeenten waren direct enthousiast, waardoor we de speciale kerstbomen konden neerzetten. Mensen vinden het mooi om hun boodschap te kunnen delen", vertelt mede-initiator Piet Schrijen.

Door Martijn Schwillens

Voorbijgangers en bezoekers van de koopcentra in Boxmeer en Cuijk konden afgelopen week hun persoonlijke wens of boodschap door het 'Weet je nog...'-team laten ophangen in de herinneringsboom. Onder hen ook de Boxmeerse burgemeester Karel van Soest. "Respect en fatsoen zijn belangrijke waarden in ons leven, maar lijken zo ver weg. Laten we nou eens proberen elkaar te respecteren en fatsoenlijk te benaderen. Ruimte geven voor dialoog en begrip voor elkaars opvattingen. En vooral samenwerken aan een veilige en vredige wereld", schreef Van Soest op zijn herinneringskaartje.
Hij verduidelijkt: "Ook in onze regio mis ik vaak de fatsoensnormen. Iedereen vindt dat hij of zij moet zeggen wat ze willen zeggen, maar vaak wordt vergeten om de ander in haar of zijn waarde te laten. Mijn wens is zodoende dat we met meer respect met elkaar omgaan."

Vervolg
"Het mooie is dat iedereen zijn of haar boodschap hier kwijt kan", kijkt Piet Schrijen (van Uitvaartonderneming Schrijen) terug op een geslaagd initiatief. "De één komt voor een wens of gedachte, de ander beschrijft een persoonlijke herinnering met een dierbare die is overleden. De mooiste boodschappen laten we waarschijnlijk ook terugkomen in een herinneringsboek."
En tot slot: "Dit gaan we volgend jaar zeker weer doen."

Iedereen kan nog tot zaterdag 31 december terecht op het Raadhuisplein in Boxmeer of het Louis Jansenplein in Cuijk voor zijn of haar eigen herinnering...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant