De SP in actie voor Hovsep in het centrum van Boxmeer. Op de achtergrond de cameraploeg van SBS6.
De SP in actie voor Hovsep in het centrum van Boxmeer. Op de achtergrond de cameraploeg van SBS6.

Nieuwjaarskaartenactie SP Boxmeer in teken Hovsep en gezin

Human Interest 573 keer gelezen

BOXMEER | Tijdens het jaarlijkse uitdelen van de nieuwjaarskaarten heeft de lokale Socialistische Partij (SP) donderdagmiddag in het centrum van Boxmeer nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de schrijnende situatie van het gezin Hovsep Khachatryan, dat begin december vanuit Boxmeer uitgezet werd naar Armenië. "Er is geld nodig om Hovsep en zijn familie de winter enigszins warmpjes door te laten komen", weet SP-raadslid Mariëlla van Wijnen-Heijs.

"Hovsep kon aanvankelijk bij een tante terecht, maar die situatie was niet ideaal. Zodoende is hij al snel verhuisd naar een tweekamerappartement elders in Jerevan (hoofdstad Armenië, red.). Probleem is echter dat de isolatie zo slecht is dat het tocht op de slaapkamer en de temperatuur daar 's nachts wel eens min vijftien graden is. De kinderen kunnen niet eens kunnen slapen op de slaapkamer, omdat het er zo koud is", schetst Van Wijnen een beeld van de situatie zoals-ie nu is. "Gelukkig hebben ze voor de kinderen voor hun uitzetting nog warme jassen en schoenen gekocht, want ze mochten maar 20 kilo aan bagage meenemen."
Op de nieuwjaarskaart die de SP dit jaar uitdeelt, wordt mensen gevraagd om geld te doneren (op rek.nr. NL09ABNA0642625107) aan Hovsep en zijn gezin. De teller staat momenteel op 1.327 euro. Van Wijnen: "Mensen vergeten dat de huur in Jerevan ook gewoon 400 euro in de maand is en een tros bananen twee euro kost! Elke euro is dus echt welkom."

Niet onopgemerkt
De actie van de SP bleef niet onopgemerkt. Zo vaardige SBS een cameraploeg van 'Hart van Nederland' af naar Boxmeer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant