Een schip ramde per ongeluk één van de pijlers van de brug bij Grave. (foto: SK-Media)
Een schip ramde per ongeluk één van de pijlers van de brug bij Grave. (foto: SK-Media)
update

Schip vaart tegen brugpeiler bij Grave; geen gevaar omwonenden

112 1.158 keer gelezen

GRAVE | Nu de mist letterlijk is opgetrokken, kan de balans worden opgemaakt van een hectische nacht in Grave. Nadat een schip gisteravond tegen een pijler was gevaren, gingen alle alarmbellen af uit vrees voor giftige stoffen. Na metingen bleek dit echter niet het geval. Wel blijft de Thompsonbrug nog enige tijd afgesloten voor al het doorgaande verkeer.

Waarschijnlijk door de mist voer het schip niet de sluis in, maar ging hij rechtdoor en ramde de pijlers onder de brug. Niemand raakte gewond. Er zijn geen gewonden gevallen. Even was er vrees dat er schadelijke stoffen waren vrijgekomen, maar metingen wijzen uit dat dit niet het geval is. De Thompsonbrug blijft voorlopig afgesloten, in ieder geval vanochtend. 

Waterstandsdaling
Er is sprake van een waterstandsdaling. Deze dalende waterstand kan effect hebben op de stabiliteit van de kade. Kade-eigenaren tussen Grave en de sluis bij Sambeek wordt aangeraden uit voorzorg extra maatregelen te treffen, zoals geen auto's parkeren op de kade. In Gennep en Mook moest de brandweer afgelopen nacht uitrukken om woonboten te stabiliseren.

Thompsonbrug bij Grave afgesloten voor verkeer. (foto: SK-Media)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant